Moj progon se nastavlja od strane SNP i njenih eksponenata u Herceg Novom

Dr Komar: Za lažne kovid potvrde uzimali 1.200 eura

Novi menadžment Doma zdravlja u Herceg Novom podnio je Upravi policije prijavu protiv bivšeg direktora, doktora Gorana Komara i NN lica, zbog navodne nepravilnosti u finansijskom poslovanju.
Novi menadžment Doma zdravlja u Herceg Novom podnio je Upravi policije prijavu protiv bivšeg direktora, doktora Gorana Komara i NN lica, zbog navodne nepravilnosti u finansijskom poslovanju.


Foto: RTHN

Komar je ranije podnio prijavu tužilaštvu protiv NN lica u zdravstvu, zbog falsifikovanja kovid potvrda.

Kako nam je juče saopštio, lažne potvrde naplaćivali su od 600 do 1.200 eura.

– Ta je pojava imala obilježje masivnosti. Takođe je imala organizovan oblik. Materijali koje sam prikupio su toliko obimni da nije moguće da je falsifikovanje obavljao mali broj službenika – kazao je Komar „Danu“ u telefonskom razgovoru.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić smijenio je Komara u decembru prošle godine, zbog, kako je saopšteno, brojnih nepravilnosti u radu, i postavio Aleksu Đekića.

Komar je tada ocijenio da se radi o političkoj smjeni od strane ministra iz SNP, koji je za direktora imenovao bivšeg komunalnog policajca.

Komar je na svom Fejsbuk profilu juče naveo da je iz medija saznao da je protiv njega podnešena krivična prijava koja se dijelom odnosi na finansijske malverzacije, a dijelom je vezana za problematiku lažnih kovid potvrda.

– Svi građani Herceg Novog znaju da sam ja sa najbližim timom saradnika ukazao na falsifikovanje potvrda o vakcinaciji protiv KOVID-19 i o tome dao javne izjave. I pored toga, sada se protiv mene predaje krivična prijava u vezi sa tom problematikom. Ja sam jedini direktor javne zdravstvene ustanove koji je progovorio, koji je je javno progovorio o falsifikovanju kovid potvrda i na taj način ukazao na dramatično, nemjerljivo veliki problem prisustva kriminogene strukture unutar zdravstvenog sistema Crne Gore. To je veoma jednostavna stvar. Zdravstveni radnici koji su bili spremni da krivotvore potvrde o vakcinisanju, bili su spremni da u određenim situacijama učine bilo što drugo. O tim lažnim kovid potvrdama sam obavijestio nadležne zdravstvene vlasti, a tužilaštvu predao krivičnu prijavu protiv NN lica, koja su izvršioci ovih djela. Dakle, podnio sam krivičnu prijavu protiv zdravstvenih radnika koji su krivotvorili kovid potvrde. Što se tiče moga rada, nikada, ni u jednoj djelatnosti kojom sam se bavio, nisam se okoristio niti jednim centom, a ponajmanje bih to mogao učiniti kao zdravstveni radnik. Ja sam 30 godina nekorumpirani ljekar u Domu zdravlja u Herceg Novom, koji za svoje usluge nije uzimao novac, kako su to mnogi činili – kazao je Komar.

Policiji dostavili sve papire

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, nakon detaljnog pregleda finansijske dokumentacije za prethodni period, tokom rada Komara, uočene su nepravilnosti zbog kojih je protiv njega podnešena prijava.

Oni tvrde da je Upravi policije po njihovom zahtjevu za urgenciju, a vezano za krivičnu prijavu koja se tiče kovid vakcinacije i nepravilnosti sa tim u vezi, dostavljena sva tražena dokumentacija, uključujući i nalaz komisije Doma zdravlja na dalje postupanje.

On je dodao da je i njegov „pokojni otac progonjen zbog ukazivanja na korupciju u zdravstvu tokom 1973.godine“.

– Moj progon se nastavlja od strane SNP i njenih eksponenata u Herceg Novom – dodao je Komar, ističući da, kako kaže „nijesam uživao podršku bilo koje parlamentarne političke organizacije“.

Kako je ranije objavljeno, Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, formiralo je predmet povodom krivične prijave Uprave policije protiv dva lica zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave. Postupak je u fazi izviđaja.

Iz Ministarstva zdravlja „Danu“ su 21. decembra prošle godine saopštili da je Komisija tog resora izvršila kontrolu rada i u Domu zdravlja Herceg Novi, a nakon učestalih pritužbi pacijenata i evidentnih problema u organizacionom smislu.

Kako su ustvrdili, utvrđeno je da se tadašnji direktor nije pridržavao propisa i opštih akata.Komentari

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Podrška dr.Komaru u borbi protiv bezakonja.

srno ponasanje prema dr komaru cestitom postenom covjeku koji nema mrlje u svome zivotu i radu kao ljekarui istrazivacu oni koji dizu hajkku na njemu su toliko ogrezli u kriminalu i korupciju pa da bi sebe oprali pljuju po njemu jedan od rijetkih ljekara koji nije primao novac ni poklone je dr komar sto nepisete o tome kako druge njegove kolege naplacuju usluge u svojim ordinacijama usluge koje treba da rade a ako treba da se plati ima blagajna a njemu zelite da ocrnite obraz necete moci jer narod nase opstine zna ko je ko u domu zdravlja herceg novi.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services