Dr Elez za Jadran Novi: 35.000 ljudi može ostati bez medicinske njege
„Ako je ministarka najavila hitan sastanak sa Vladom Crne Gore to je za nas dobra vijest, to je bila naša želja da se naš status riješi. Problem je došao do vrhunca i pored toga što je status uzdrman već nekoliko godina, mi smo došli do tačke gdje se mora hitno reagovati“, kaže Elez. 

Dodaje da su na sastanku u opštini pokrenuli inicijativu da se čelnici grada izjasne da li je ta bolnica neophodna, kako bi imali zajednički stav.

„Da bismo se za nešto borili, moramo znati da li nam je to potrebno ili nije. Svi smo u tome jedinstveni da je bolnica neophodna. Grad Herceg Novi je predao zahtjev državi da se bolnica održi. Sad je sve u rukama resornih ministarstava i stava Vlade, prvenstveno je sada goruće pitanje obezbjeđivanje finansijskih sredstava“, objašnjava ona.

Prema njenim riječima niko ne očekuje da se status bolnice može u 15 dana riješiti, bez obzira na to kakvu odluku Vlada donese.

„Potrebna su finansijska sredstva da bi se moglo sačekati na taj trenutak kada riješenje bude predloženo. Ukoliko bi se obezbjedila finansijska sredstva to bi za nas bio na neki način pozitivan odgovor, i time bi zaposleni bili u mogućnosti sačekati na razriješenje ove situacije“, ističe ona. 

Ukoliko se, tvrdi Elez, ne obezbjede minimalni uslovi, osoblje neće biti u mogućnosti da se nastavi sa radom.

„Zaposlenima iz bolnice Meljine nije problem da nađu drugo radno mjesto, mogli su i dosada da ga pronađu sa obzirom na deficit medicinskog osoblja. Mislim da je problem bolnice Meljine, suštinski problem grada, i ostavljanja 35.000 stanovnika bez opšte bolnice. Građani neće biti u mogućnosti da dobiju ono što im pripada, a pripada im osnovni vid medicinske zaštite i usluge“, rekla nam je Elez. 

Poručuje i da protesti građana, koji se pominju, s dosta govore.

„To je jedan dobar pokazatelj volje i interesa građana, jedne pozitivne energije. Ali, suština je u tome da se dobije pozitivan odgovor Vlade Crne Gore“, zaključila je Elez. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga