• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Drecun za Jadran Novi: Nemamo svijest da kažnjavamo vlast koja bolnicu dovede do likvidacije

Drecun za Jadran Novi: Nemamo svijest da kažnjavamo vlast koja bolnicu dovede do likvidacijeFoto: RTCG

Bolnica Meljine ne smije biti zatvorena, poručio je u razgovoru za Jadran Novi ekonomski analitičar Predrag Drecun.

„Kao i mnogi drugi problemi, i ovaj se gurao pod tepih, kao da će se riješiti sam od sebe. Kod nas stečajevi traju jako dugo, nekad i po desetak godina. Poruka je sledeća: narod Crne Gore nema dovoljan nivo svijesti da na izborima kažnjava vlast koja dozvoli da se ovakva bolnica dovede do likvidacije. Narod je srušio vlast, odnosno odreagovao tek na crkvu. Sad je red da se odreaguje na bolnice“, smatra Drecun.

Država mora pomoći bolnici, poruke su sa svih strana. No, imajući u vidu da je bolnica privatizovana, to predstavlja određene pravne i administrativne poteškoće. Ipak, Drecun je mišljenja da bolnica, bila privatna ili državna, mora da radi!

„Procesima protiv Duška Kneževića stala je sva njegova poslovna imperija. To nije moralo da se desi. Sva preduzeća su mogla da nastave da rade, pod nadzorom države, dok je ne rasplete pravni proces. Kako je opstao univerzitet Mediteran tako je moglo i sve drugo, pa i bolnica. Bolje je bilo u Atlas banku uložiti 20 miliona evra nego potrošiti 100 miliona na isplatu depozita. Teško mogu da zamislim da bi se, recimo, Microsoft ugasio kad bi protiv Bilija Gejtsa bio hipotetički otvoren neki pravni postupak“.

Drecun kaže da država vremenom može, ako to želi, da nađe i adekvatne investitore i partnere da napravi novu bolnicu. 

Podsjećamo, nakon vijesti da bi bolnica mogla biti zatvorena 31. januara, svi su saglasni u jednom – rješenje mora biti što prije pronađeno. U međuvremenu je pokrenuta i peticija građana, a sve oči sada su uprte u Vladu Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services