Skip to main content


Herceg Novi i ove godine proslavio svoje šampioneFOTO: RTHN

Nastavljajući tradiciju koja postoji od 1978. godine, Opština Herceg Novi u saradnji sa Sekcijom sportskih novinara, organizovala je izbor onih čiji rad i rezultati su obilježili sportsku 2021. godinu u Herceg Novom. “Veče šampiona” je jedna u nizu brojnih aktivnosti lokalne uprave koje za cilj imaju afirmaciju novskih sportskih talenata.

Predsjednik Opštine Stevan Katić zahvalio je sportskim radnicima na znanju, zalaganju, metodičnosti i strpljenju kojima, kako je istakao, njeguju mlade novske talente a sportistima na trudu i radu ali i na svakom porazu iz kojeg su naučili i svakoj pobjedi kojom su nas obradovali.

-Individualci i sportski kolektivi su nam tokom protekle godine donijeli mnogo razloga za radost. Svojim radom su dokazali da svaki izazov može biti pretvoren u dostignuće vrijedno ponosa.

U Herceg Novom se rađaju i stvaraju šampioni. To je činjenica koju Opština Herceg Novi uzima sa velikom odgovornošću i obavezom, zbog čega u kontinuitetu podržava klubove i organizacije sa teritorije grada, pomaže organizaciju brojnih takmičenja i realizuje projekte unaprijeđenja uslova za bavljenje sportom u Herceg Novom, kazao je Katić i poručio da je grad ponosan na sve njih ćiji će primjeri biti podsticaj drugim mladim sportistima koji stasavaju u Herceg Novom.
-Srećni smo što imamo priliku da vas bodrimo u izazovnim vremenima i sa vama dijelimo radost zbog uspjeha, a radićemo to i u godinama koje dolaze. Čestitam vam na ostvarenim rezultatima i želim da u ovoj godini ostvarite zacrtane planove i da, u dobrom zdravlju, zajedno proslavimo još mnogo novih medalja i prizanja, rekao je Katić.

Vaterpolista Jadrana i reprezentativac Crne Gore Vasilije Radović najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2021. odlučila je sekcija sportskih novinara i Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.
– Ovo je velika čast za mene i velika motivacija da igram još jače i bolje. Nadam se da je ovo samo jedna od mnogih nagrada i da ću u budućnosti da opravdam nagradu najboljeg sportiste grada –kazao je Radović.

Najbolji klub je Stonoteniski klub „Novi“, a najbolji trener selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković.
Najbolji sportski radnik je Željko Kosić predsjednik kluba sportskih ribara „Igalo“ i potpredsjednik Saveza sportskih ribara na moru Crne Gore.

Nagrada za životno djelo pripala je vaterpolisti Miloradu Mišku Krivokapiću, nekadašnjem golmanu Mladosti (Bijela), Kotora, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, kasnije selektoru, treneru i sportskom radniku.
-Ovo priznanje će me cijelog života podsjećati na dane koje sam proveo u mojoj rodnoj Bijeloj, gdje sam počeo da se bavim vaterpolom, na jedan mali klub kojeg su vodili veliki ljudi, kazao je Krivokapić koji je podsjetio na velikog vaterpolistu Cikotu Stanišića i dugogodišnjeg predsjednika kluba kapetana Nenada Želalića. On je mladim sportistima poželio puno sreće u radu te da na najbolji način predstavljaju svoje klubove i grad i da marljivim radom dođu do sportskih visina do kojih je i sam došao.

Za ambasadora crnogorskog sporta izabran je vaterpolista Aleksa Ukropina.

Po izboru žirija, pored Vasilija Radovića, najuspješniji sportisti Herceg Novog u protekloj godini bili su: Milivoj Dukić (jedrenje), Danilo Radović, Marko Petković, Petar Tešanović (vaterpolo), Anđela Antunović (plivanje), Nemanja Mikulić (karate), Milana Samardžić Pecelj (odbojka), Jelena Bulajić, Slobodan Miljanić (košarka), Jakša Krivokapić (stoni tenis), Miodrag Koprivica (fudbal), Mihajlo Pušara (šah), Bogdan Seratlić (boćanje) i Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov).

Posebna priznanja za za ostvarene rezultate su pripala: Milošu Spaiću paraolimpijskom reprezentivcu kao i trenerima i aktivistima u školskom sportskom savezu Crne Gore: Željku Milićeviću, Branku Rašoviću, Lidiji Rakočević i Jovanu Jolu Lepetiću.

Posthumno priznanja su dodijeljena Melaniji Andrić Erdevički i Radomiru Radu Popoviću.

Zahvalnice, priznanja i nagrade najuspješnijim sportistima, kolektivima i sportskim radnicima uručili su predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik SO Ivan Otović i sekretar za društvene djelatnosti Vasilije Ćuković.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci