Protest radnika

Herceg Novi: Protest zaposlenih u Domu zdravlja, traže smjenu menadžmenta

„Mislim da ministar treba da podrži radnike, nismo tu zbog direktora, nego zbog pacijenata“, kazala je Tamara Đučić
„Mislim da ministar treba da podrži radnike, nismo tu zbog direktora, nego zbog pacijenata“, kazala je Tamara ĐučićZaposleni u Domu zdravlja Herceg Novi održali su protest zbog, kako tvrde, odmazde uprave prema osobama koje ukazuju na nepravilnosti.

Poručuju da neće stati dok „ne dobiju odgovore nadležnih i ne dođe do smjene aktuelnog menadžmenta“.

Tamara Đučić, zaposlena u toj ustanovi, kazala je novinarima da su ranije dobili odluku, po dolasku novog direktora, da ne smiju davati izjave medijima, „ni na Fejsbuku“.

„To je bila prva odluka kad je direktor došao. Sad sam ja, vjerovatno, pošto pričam, ta koja će dobiti otkaz“, kazala je ona.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić u decembru prošle godine razriješio je direktora Gorana Komara i za v. d. direktora imenovao Aleksu Đekića.

Đučić je navela da očekuje da ministar podrži zaposlene, rekavši da bi na protest došlo više osoba, ali da rade u strahu.

„Mislim da ministar treba da podrži radnike, nismo tu zbog direktora, nego zbog pacijenata. Isti posao radimo, koji god da je direktor u pitanju, ne znam zašto se maltretiramo – zašto se vrše rotacije sestara, da li je to iz hira, a ovdje jeste iz hira, zašto se upisujemo kad dolazimo, a ne kad izlazimo… Prekovremeno radimo, te sate ne uzimamo“, istakla je ona.


Komentari

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da se odmah vrati dr Komar za direktora. Ovako dobar kolektiv ne postoji nigde. Direktor mora biti iz struke, mora da razume proces rada. Ovaj kolektiv je najkvalitetniji I vratiti dr Komar odmah. Dosta politike u zdravstvu. Radila sam u ovom kolektivu 40 godina i ovo pišem sa punim pravom.

Одмах вратити др.Комара

Podrska zaposlenima.Vratiti dr. Komara za direktora.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services