zabrana kretanja trotineta

Herceg Novi – tokom ljeta zabrana kretanja trotineta šetalištem

Predlog Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja na teritoriji Opštine Herceg Novi odbornici lokalnog parlamenta usvojili su jednoglasno. U sastav odluke ušao je amandman predlagača kojim je definisana zabrana kretanja trotineta od 1. juna do 30. septembra na šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića a bicikala u periodu od 19 do 01 sat.
Predlog Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja na teritoriji Opštine Herceg Novi odbornici lokalnog parlamenta usvojili su jednoglasno. U sastav odluke ušao je amandman predlagača kojim je definisana zabrana kretanja trotineta od 1. juna do 30. septembra na šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića a bicikala u periodu od 19 do 01 sat.Tamara Vujović (Demokrate) je kazala da je opštinska odluka  dobra ali  da je  problem usklađivanje sa zakonodavstvom jer je u toku rad grupe na nivou države, da se električni trotineti definišu kao prevozno sredstvo.

“Odluka je bila nužna jer su se nama javljali građani  koji su imali problema na šetalištu sa motornim vozilima, biciklima, trotinetima.  Bezbjednost u saobraćaju ne može se riješiti samo zakonom, sve da uredimo neće biti dovoljno. Imamo strategiju o bezbjednosti saobraćaja a nemamo dobre rezultate.  Imamo veliki porast saobraćajnih  nezgoda sa težim pa i smrtnim ishodima,  kazala je Vujović i apelovala da se posveti pažnja kulturi saobraćaja i edukaciji posebno djece” – kazala je Vujović.Komentari

5 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

A gdje ste obezbjedili da se mozemo
kretat?Magistralu ste ocrtali u parkig mjesta umjesto biciklisticke i staze za trotinete .Komunalna policija je jako vrijedna u smislu kazni za pogresno parkirana auta ali su zato slijepi za sve nepravilnosti i prekrsaje koje prave oni nazovi koje nesmiju dirat.Motorima po setalistu defiluju i da mogu u kafanu parkirat usli bi,u postu na Igalo nemozes uc od motora al to nasa draga policija nevidi ili nesmije da vidi ! Bravo najlakse je po nama sirotinji koji nemamo para za skupe parkinge ,gorivo itd ukinite nam i trotinet koji jedva i na rate kupismo !!!!!!

A sta cemo sa decom koja sa istim trotinetima izlecu u saobracaj bez kocenja,niti gledanja?

Cak i istih kretanja u suprotni smer?
Bez ikakve opreme zastitne.
Bez ikakve svetlosne signalizacije.
Bez retrovizora da vide ima li ko iza njih…

Vecina njih cak sa slusalicama u usima,muzika na max?

Krecu se brzo,kao muve bez glave.

A svi znamo da sto je manji tocak,vise je podlozan rupama i svim preprekama na putu.

Pa sta cemo kad to neko dete u sred puta ili prelaska zapne i podleti pod tockove?

Ko je tad kriv?

Ja sam za to,biciklo trotinet roleri sve podrzavam. Cak vozim auto,motor i kamion.

Ne mali broj puta sam dosao u situaciju da dete koje ni preko volana trotineta nije,izleti na ulicu preko pesackog pod punim gasom.

Nekada nema vremena ni da se pesaku reaguje normalno osim zabadanja na kocnicu jer iskacu kao kamikaze,a zamislite dete koje se krece 10x puta brze….

Sve to stoji da se putevi parkinzi trotiari treba prilagoditi,ali mislim da je isto tako VEOMA BITNO nauciti sve koji zele bilo kakvo prevozno sredstvo,da su onda ucesnici u saobracaju i da moraju postovato pravila kretanja.

Kupio sam trotinet da bi išao na posao na škver,320 eura sam dao,nije to malo para,ajde da ste zabranili da djeca od 10 godina voze..Posto se zna i gleda se i dan danas kako jurcaju po šetalištu…Ubacili ste još da se mogu iznajmljivati…Radio sam na škver,i gledam kako se neka četvorica trkaju sa trotinetima,a onda u trenutku vidim da je jedan udario sa trotinetom staru ženu od 60-75 godina otprilike…Nemam vise ništa napisati..

Tacno? Kuda očekujete da vozimo mi koji idemo na posao? Zabrani da voze one ispod 18 godina

A MI KOJI IDEMO NA POSAO TROTINETOM? KUDA DA VOZIMO? NE MOZEMO MAGISTRALOM, NE MOZE SETALISTEM, NE MOZE KONTRA SMJER? TROTOAR?

ZASTO STE DOZVOLILI DA DJECA OD 7 GODINA VOZE TROTINETE?

ZA OVO TREBA PROTEST, ZABRANITE KLINCIMA DA VOZEPratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga