Horizontalna i vertikalna signalizacija za veću bezbjednost učenikaFoto: Opština Herceg Novi

Podsjećamo, u oktobru je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i Centra bezbjednosti Herceg Novi, na kojem je donesena odluka o zajedničkoj kampanji u cilju podizanja svijesti učesnika i bezbjednosti saobraćaja i bezbjednosti studenata.

Kako je rekla sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, u prethodnom periodu obavljene su sve procedure i nabavke posebnih znakova, čime će se skrenuti dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju da budu u obrazovnoj zoni nivoa jedinica.

Ona je istakla i da je prethodnih dana postavljena vertikalna signalizacija na više lokacija u Herceg Novom, a ovih dana u toku su radovi na iscrtavanju horizontalne signalizacije. Prva lokacija na kojoj je nastao crtež je na Zelenici kod OŠ „Ilija Kišić“, za koju su iz lokalne zajednice i Savjeta roditelja više puta upozoravali na problem bezbjednosti djece koja je pohađaju tu školu. 

skola ik

Projekat postavljanja saobraćajne signalizacije je početak kampanje za unapređenje saobraćajne kulture sa posebnim osvrtom na bezbjednost djece, a druga faza ovog projekta biće realizovana u drugoj polovini godine u saradnji sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. 

Svi mi, kao učesnici u saobraćaju, moramo pokazati dodatnu odgovornost i poštovati sve što je naša zakonska obaveza kada je u pitanju saobraćaj i bezbjednost učesnika u saobraćaju“, rekla je Zambelić Pištalo.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga