Hotel „Vojvodina“ prodat kompaniji „Enigma“Foto: Hotel Vojvodina

Tender za prodaju hotela “Vojvodina” bio je otvoren do 14. februara, a početna cijena iznosila je 3,76 miliona eura. Bećirovićeva ponuda je bila 3.8 miliona eura.

Novi vlasnik je planirao da glavnu zgradu hotela već naredne godine dovede na nivo četiri zvjezdice, dok će rekosntrukcija cijelog kompleksa teći etapno. Ove godine će hotel raditi, a otvaranje će biti 10. juna. Za ovu sezonu u planu su manje investicije kako bi uredili hotel i pripremili ga za otvaranje a veća investicija će uslijediti već od septembra.

Hotel Vojvodina sastoji se od nekoliko objekata, a tenderom je obuhvaćen hotel površine 421 kvadrat u osnovi i poslovni prostor ugostiteljstva čija je površina 365 kvadrata, dvorište površine 110 kvadrata, zatim hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 metara kvadratnih, kao i trospratna zgrada čija je površina u osnovi 1.065 kvadrata i dvorište 2.589 kvadrata kao i zemljište pod objektima.

Goran Pogančev iz Privredne komore Vojvodine podsjetio je za RTHN da je bilo nekoliko pokušaja prodaje hotela.

U postupku prikupljanja javnih ponuda za kupoprodaju hotela izabran je najpovoljniji ponuđač s kojim je juče potpisan ugovor. Firma je iz Crne Gore, inače se bavi hotelijerstvom i turizmom. Posjeduje već više hotela i nadamo se da će oni u svom daljem radu unaprijediti poslovanje ovog hotela na dobrobiti Herceg Novog i uopšte turizma u Crnoj Gori. Firma je HRC iz Nikšića i pripada Enigma grupi, kazao je Pogančev.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga