PRIVATIZACIJA NIJE RJEŠENJE

Institut „Dr Simo Milošević“ nudi emisiju obveznica na otkup državi

Vršilac dužnosti direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ dr Savo Marić smatra da privatizacija te ustanove ne predstavlja rješenje, te da je potrebno vrlo kategorično poručiti da se mora staviti tačka na rasprodaju i Instituta i imovine grada. Kaže da ta rehabilitaciona ustanova, može izaći iz krize, te da rješenja ima, ukoliko ga aminuje Vlada.
Vršilac dužnosti direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ dr Savo Marić smatra da privatizacija te ustanove ne predstavlja rješenje, te da je potrebno vrlo kategorično poručiti da se mora staviti tačka na rasprodaju i Instituta i imovine grada. Kaže da ta rehabilitaciona ustanova, može izaći iz krize, te da rješenja ima, ukoliko ga aminuje Vlada.„Institut ima pravo da emituje obveznice u visini od 12 do 15 miliona i koje država ima pravo da otkupi i da se mi zadužimo kod države i da vratimo taj iznos u roku od tri do pet godina. To bi nama omogućilo da odblokiramo račun i da normalno poslujemo u narednom periodu, uključujući sve one aranžmane koje očekujemo da potpišemo sa inostranim partnerima. Bitna je samo njihova dobra volja da to podrže i mi nastavljamo dalje“, predlaže Marić.

Podsjeća da blokada računa nije nastala zbog partnera, duga prema Elektroprivredi, dobavljačima, već isključivo po presudama zbog tužbi radnika.

„Na način koji sam predložio, odblokirali bi račun i vratili radnicima zarađeno. Završili smo kolektivni ugovor gdje smo ispoštovali koeficijente radnika i izravnali ih sa keoficijentma koje imaju zaposleni u ustanopvama javnog zdravstva. Znači radnici dobijaju platu koju zaslužuju i jednostavno vraćamo im dug i to je potpuno legitimno. Imamo uvjerenje od AZZK da imamo pravo na pomoć od države, to nam niko nije spomenuo kao soluciju i borićemo se da je dobijemo i na taj način izađemo iz problema“, kazao je Marić.

Ipak, navodi da postoji strah da sva dešavanja oko Instituta koja se sprovode, ipak vode ka tome da se on proda i to za sitne novce.

„Mislim da do stečaja neće doći jer bi to bila velika sramota za čitavo društvo. Trenutno o Institutu odlučuju ljudi koji nemaju veze sa našim gradom. Oni znaju šta je novsko dobro ali ne žele da znaju šta je dobro za Herceg Novi. Apel i sada upućujem da se dobro zamisle prije nego što donesu ključne odluke što se tiče Instituta i Bolnice jer su to dva najveća problema, ali ne mogu se rješavati odvojeno već se moraju rješavati zajedno za dobro svih“, naglasio je Marić.

U ponedjeljak, 5. decembra, će skupa sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem i direktorkom bolnice Meljine dr Oliverom Elez, poći na već zakazan satanak kod premijera Dritana Abazovića.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga