Institut zatvara vrata za ovu godinu, u sljedećoj se nadaju povratku na staro
Sumirajući godinu, Nikola Mračević rekao je da je dominatno tržište ove godine bilo domaće i iz zemalja regiona, posebno Srbije i Bosne i Hercegovine sa obzirom na epidemiološku situaciju sa Covidom 19.

Većina noćenja ostvarena je preko Fonda za zdravstvo Crne Gore, Sindikalnih organizacija i Fonda PIO. Bilo je u manjem broju i noćenja gostiju za Zapadnog tržišta, posebno iz Danske koji su boravili u periodu septembra i oktobra. Ukupno je ostvareno 128.000 noćenja, a kako objekat prve faze nije ni otvaran ove godine, sva noćenja su ostvarena u drugoj fazi Instituta. Sve propisane mjere su poštovali tako da se može reći da je sezona protekla bez problema što se tiče epidemiološke situacije.  Osvrćući se na 2019. godinu kada je Institut radio u punom kapacitetu i ostvario 236.000 noćenja, rezultati u ovoj godini su ipak znatno lošiji. 

20211218 155812

Ipak, od sljedeće godine očekuje se mnogo više.  Planirano je da se vrate uobičajan način rada. Da u objektu druge faze budu smješteni gosti sa inostranog tržišta, prije svega iz Norveške strateškog partnera Instituta „Dr Simo Milošević“. Državni norveški program se vraća 12. aprila. Isto je u planu kao i prethodnih godina, 7 grupa, svaka grupa sa 28 noćenja, do kraja oktobra. Što se tiče ostalih grupa, takođe je potvrđen povratak gostiju iz Holandije preko agencije „Fontana“ specijalizovane za zdravtveni turizam sa kojom Institut sarađuje preko 30 godina, koja je osim norveškog državnog programa koji sarađuje sa Institutom od 1976. sa kratkim prekidima zbog Covida, jedan od najstarijih partnera ova insitucije. 

Što se tiče ostalih tržišta, nadaju se povratku ruskog i njemačkog tržišta. Za jesen su najavljene grupe Šveđana i Danaca koji inače pretežno borave u periodu septembra i oktobra. 

Dinamika otvaranja druge faze Instituta planirana je za 31. januar. Prvi gosti će biti pacijenti iz Crne Gore, korisnici zdravstvenog Fonda, u pitanju je program post-covid rehabilitacije koji je namjenjen pacijentima koji su preležali koronu sa težom kliničkom slikom. 

Iz Instituta se nadaju da će se u 2022. godini vratiti uobičajnom načinu rada, počevši sa manifestacijama oko praznika Mimoze, zatim kongresnog turizma i sportskih pripremama, a potom naravno i uspješnoj sezoni. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga