Italijanski kriminalci mjerkaju Luku Zelenika
Kako se navodi u članku o policijskim naporima da se suzbije šverc narkotika, do podataka se došlo kroz razmjenu informacija i saradnju sa američkom DEA, AFP (australijskom federalnom policijom), njemačkom BKA, kanadskom RMCP, brazilskom i kolumbijskom saveznom policijom, te španskom Civilnom gardom.

Ta saradnja, kako se tvrdi, omogućila je policiji da za tri godine zaplijeni četiri tone kokaina skrivenog u brodovima koji su stigli u luku Đoja Tauro.

Navodi se i da je “Ndrangeta” preko svojih posrednika preuzela uvoz kokaina iz Latinske Amerike.

„Ali sve bolje istražne tehnike, upotreba tajnih agenata, satelitski nadzor koji obezbjeđuju SAD, omogućili su da se sve više oslabi mreža koja je garantovala dopremanje droge iz Južne Amerike ka Evropi“, naglašeno je u tekstu. 

Pokušaj kalabrijskih „narkosa“, kako se tvrdi, da premjeste istovar „tereta“ u Livorno i Đenovu pokazao se neuspješnim, čak su i u Toskani i Liguriji pošiljke „bijelog praha” zapravo u nekoliko navrata identifikovane i zaplijenjene.

„Bosovi se već neko vrijeme fokusiraju na luke Roterdam (Holandija), Antverpen (Belgija), Alhesiras (Španija), a takođe se spremaju da eksploatišu Solun (Grčka), Valonu (Albanija), Zeleniku (Crna Gora) oslanjajući se na manji nadzor koji se vrši u tim oblastima. Međutim, nada da će se izbjeći kontrola je predodređena da samo to i ostane: sistem interakcije uspostavljen između istražnih agencija različitih zemalja izgleda predodređen da baci na koljena ‘bosove droge'“, piše u članku. 

Takođe iz tog razloga Kalabrijci, kako se tvrdi, imaju za cilj da konsoliduju svoje vođstvo u sektoru prodaje metamfetamina.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga