Još deset kuća za raseljena licaFOTO: RTHN

U velikoj Sali Skupštine opštine održan je sastanak na kome su učestvovali svi akteri projekta, predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Uprave javnih radova, lokalne samouprave i korisnici.

Potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić podsjetila je da su lani kroz Regionalni stambeni program 22 porodice dobile stanove a da je ovo nastavak stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica.

Uprava javnih radova je od 2015. odlukom Vlade implementaciona jedinica za Regionalni stambeni program, koji se u Crnoj Gori realizuje još od 2010. godine, kazala je Bojana Mitrić.

– Angažovanje nadzora je oko 40.000 eura. Sve se finansira iz donatorskih sredstava. U ovom programu kontribucija države je obezbjeđenje lokacije, infrastrukturne priključenje za ove objekte – kazala je Mitrić.

Aktivnosti u Regionalnom projektu sprovodi Ministarstvo finansija i socijalnog staranja. Oni su objedini zahtjeve korisnika po Opštinama i predali nadležnim institucijama kako bi stvorili uslove za početak gradnje.

– Obezbjeđeni su uslovi za Nikšić gdje su radovi u pripremnim fazama. U Danilovgradu su kućice ozidane do nivoa krovne konstrukcije. Danas počinjemo u Herceg Novom, a prijavljeni su radovi za još dva objekta u Tivtu, navela je Mitrić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga