Skip to main content


Kako ostvariti pravo na povoljnije karte za trajektni prevoz

Shodno sporazumu koji je Opština Herceg Novi potpisala sa JP Morsko dobro, građani i građanke Herceg Novog imaju pravo na povoljniju kartu za trajektni prevoz u iznosu od 3 eura tokom cijele godine.
Shodno sporazumu koji je Opština Herceg Novi potpisala sa JP Morsko dobro, građani i građanke Herceg Novog imaju pravo na povoljniju kartu za trajektni prevoz u iznosu od 3 eura tokom cijele godine.Građani Herceg Novog koji žele da ostvare ovu mogućnost, u Građanski biro u Opštini Herceg Novi, na šalterima 6 i 7, trebaju predati:

-Popunjen obrazac C koji će dobiti u Građanskom birou

-Kopiju važeće lične karte

-Uvjerenje o prebivalištu na teritoriji opštine Herceg Novi – original ili ovjerenu kopiju

-Kopiju važeće saobraćajne dozvole

Ukoliko saobraćajna dozvola nije na ime vlasnika lične karte – podnosioca zahtjeva, potrebno je dostaviti i kopiju kupoprodajnog ugovora vozila ili generalno punomoćje ovjereno kod notara.

Povoljnosti mogu ostvariti građani i građanke koji imaju vozilo registrovano na hercegnovske tablice.

Radno vrijeme Građanskog biroa je od 7:30 do 16:00 sati.

Podnošenje zahtjeva i dokumentacije moguće je i slanjem na e mail trajekt@morskodobro.me.Komentari

5 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa ovo je katastrofa.

Dobro ne traže i ljekarsko uvjerenje, nije mi jasno šta će im potvrda o prebaivamištu ako lice posjeduje važeću ličnu kartu. Ovo se sve radi samo da bi što manji broj građana podnosio zahtjeve.

Ovo je sramota.Pozivam sve građane opštine Kotor ,da se zaustavi saobraćaj kroz Kotor,jer sad je kolaps a ne za neki dan kad počinje sezona. Ili za sve ili nema prolaska kroz Kotor.

Gospode Boze sacuvaj nas ludosti birokratije. Čemu sve to, možda i nris iz grla da se dostavi 🤦🏼‍♀️

A za firme nema popusta kao za građane iako su registrovane u HM i vozila na HN table? Ako neko vozi službeni auto onda ne može ostvariti popust kao građanin?