Knežević traži 74 miliona, o bolnici tvrdi da je razgovarao sa Krivokapićevom kćerkomBolnica Meljine

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, koji je učesnik privatizacije, kazao je uključujući se preko Skajpa da su imali odličan plan ali da je ekonomska kriza 2008.godine i odluka partnera iz Abu Dabija da se povuče uradila svoje. On je rekao da je direktorka Olivera Elez zbog duga prema njoj bolnicu u sadejstvu sa bivšim ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem odvela u stečaj. 

Knežević je optužio, kako je rekao, stečajnu „crnu trojku“, Blaža Jovanića, Sašu Zejaka i Snežanu Jović, da su počinili zloupotrebe, i to radeći za šefa države i DPS-a Mila Đukanovića. 

„O tome treba da se otvoreno razgovara“, kazao je Knežević. 

Navodi da su nakon privatizacije imali brojne opstrukcije, da nije ni data dozvola da bi tamo moglo da se gradi. Kazao je da je cijeli kompleks zamišljen kao zdravstveno-turistički, te da je od potencijalnog suinvestitora traženo da se bolnica i kompleks odvoje. 

„Nama je odštetni zahtjev 74 miliona za bolnicu Meljine, pa država neka vidi kako će“, kazao je Knežević.

On tvrdi da ga je Interpol skinuo sa svih potjernica, ali da postoji proces koji se vodi u Velikoj Britaniji za izručenje, mada je Crna Gora tražila odlaganje jer nema ministra pravde koji bi potpisao sudska dokumenta. Naveo je da bi se vratio u Crnu Goru, ali strahuje za bezbjednost, jer nema nikoga ko bi mu garantovao sigurnost. 

Vratiti Herceg Novi na mapu zdravstvenog turizma

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kaže da će lokalni parlament 21.januara raspravjati o ovoj situaciji, ističući da su Novljani jako osjetljivi na ovo pitanje, jer se dobro zna i razumije značaj ove bolnice. On navodi da je Herceg Novi do 1990.godine bio prepoznat kao metropola zdravstvenog turizma, te da su nažalost, bolnica kao i Institut „Simo Milošević“ praktično na respiratorima. 

„Iako po svim strateškim dokumentima Herceg Novi treba da bude okosnica zdravstvenog turizma. Bolnica nije trebalo da bude privatizovana, trebalo je da ostane u vlasništvu države. Mi ne protestujemo zbog opšteg dobra, zbog zdravlja ljudi, zbog spašavanja ljudskih života“, kaže Katić. 

On smatra da se vlasnik koji je kupio bolnicu igrao sa zdravljem i životima ljudima. 

„Mi tražimo da se ovo pitanje hitno riješi. U posljednje vrijeme, komunikacija između Opštine i Vlade je dobra, pokušavamo da riješimo naslijeđene probleme“, kazao je Katić. 

On je rekao da treba sagledati ulogu dvije kompanije čiji je vlasnik prvi čovjek Atlas grupe Duško Knežević.

„Dok se rasčisti pitanje tereta i kredita, i svih drugih stvari, proći će puno vremena. Mi smo danas u svojevrsnoj blokadi. Ovdje je bila sistemska opstrukcija. Odajem priznanje ljudima, koji ulažu ogromne napore da bi bolnica mogla da opstane“, rekao je Katić. 

Tokom emisije, rečeno je da je tužilaštvo za TVCG saopštilo da je otvorilo postupak protiv tri lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela zloupotreba u privrednom poslovanju, te da se nastavlju druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga