• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Katić za Jadran Novi: Za funkcionisanje bolnice neophodne garancije Vlade i resornih ministarstava

Katić za Jadran Novi: Za funkcionisanje bolnice neophodne garancije Vlade i resornih ministarstavaOpština HN

Opština Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine, poručio je gradonačelnik Stevan Katić u razgovoru za Jadran Novi.

„Borićemo se njen opstanak i dati sve što je u našoj moći da je sačuvamo, jer bez te ustanove ne može biti garantovana zdravstvena zaštita stanovnika i posjetilaca Herceg Novog, niti se može razmišljati o daljem razvoju turizma, a naročito zdravstvenog turizma. Jasno je da je ovo kompleksno pitanje, koje obuhvata čitav niz problema: od svakodnevnog funkcionisanja i pružanja zdravstvenih usluga, do stečajnog postupka i istrage koju vodi specijalno tužilaštvo. Upravo iz tog razloga mi smo inicirali sastanak sa predstavnicima Vlade i resornih ministarstava čija tema bi bilo rješavanje aktuelnih problema i definisanje daljih koraka i obaveza koje Država treba da preuzme kako bi sačuvala Bolnicu“.

Za redovno funkcionisanje Bolnice Meljine potrebne su, dodaje Katić, jasne i stabilne garancije Vlade Crne Gore i resornih ministarstava.

„Do zatvaranja Bolnice neće doći ukoliko budu isplaćene obaveze koje su u prethodnom periodu bile dogovorene, a koje se odnose na troškove svakodnevnog funkcionisanja, kao što su nabavka ljekova, električna energija i drugo. Riječ je o sredstvima koja su mimo redovnih sredstava iz Fonda za plate zaposlenih. Bolnica Meljine je sada u rukama resornih ministarstava, koja moraju opredijeliti dodatna sredstva za stabilno finansiranje Bolnice u narednom periodu, do konačnog definisanja statusa ove ustanove. Važno je prvo obezbijediti redovna i stabilna finansijska sredstva, a paralelno sa tim treba raditi na rješavanju nedostatka medicinskog kadra, koji je direktno povezan sa finansijskom sigurnošću Bolnice“, zaključuje se u izjavi Katića. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga