Skip to main content


Licitacija o prodaji placa u Igalu zakazana za 30. decembar?arhivska, Foto: Jadran Novi

Đorđe Rajak u ime NVO Bivši radnici Vektre kazao je da je donesena jednoglasna odluka po kojoj se ne daje saglasnost za prodaju nepokretnosti, odnosno zemljišta u Igalu. Uz to ističe da dosadašnja priča da radnici Vektre prodaju plac nije održiva.

„Istom odlukom donijet je zaključak da na sve aktivnosti prodaje nepokretnosti tužilaštvo bude upoznato“, naveo je Rajak u izjavi dostavljenoj medijima.

Sa druge strane, nekadašnji predsjednik Sindikata radnika Vektra Boke, Vojo Miljanić kazao je da je licitacija za prodaju placa već zakazana i to za 30. decembar nakon čega će se znati više detalja. Komentarišući pomenutu odluku, kazao je da se radi od svega 20 ili 30 ljudi.

„Mi smo prije nekoliko dana imali sastanak kod gradonačelnika, a najviše zbog toga da bi se otvorile oči. Što se tiče placa u Igalu, 30. decembra ove godine treba da se održi licitacija. Nama radnicima koji smo radili duguju se plate za novembar i decembar 2019. godine, duguje se cijela 2020. godina i duguju se plate iz 2021. od januara i februara. Rata po planu organizacije je treća u februaru 2021. godine. Mi smo stavili teret na ovaj plac radi plata koje se duguju radnicima, i to smo pokrenuli mi, a ne menadžment. Druga je stvar što je menadžment stao prvi sa tom teretnicom, ali ideja je krenula od radnika. Posle smo dodali i treću ratu po planu organizacije koja je došla posle plata. Znači, ne može niko da kaže da je ovo pokrenuo menadžment“, pojasnio je Miljanić za Jadran Novi.

Podsjećamo, nedavno su se bivši radnici Boke okupili u znak protesta sa ciljem da skrenu pažnju sudstva i tužilaštva na njihove probleme. Traže objašnjenje kako su naknade zaposlenih u menadžmentu došle na red prije ostatka zaposlenih koji se nalaze na rubu egzistencije. Najavili su da će sačekati nekoliko dana na mišljenje ili odluku Skupštine Crne Gore, a potom preduzeti konkretnije korake da ostvare svoja prava.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare