Meljine Kompleks pred sudom protiv Bolnice: Sporna cijena zakupa
Pred Privrednim sudom u petak je odloženo ročište u sporu između „Kompleks Meljine“ i „Bolnice Meljine“ u kom iz kompanije koja upravlja ovom bolnicom tvrde da je sa ovom ustanovom sklopljen štetan ugovor, koji je zaključio bivši stečajni upravnik Saša Zejak. Kompanija u vlasništvu biznismena Duška Kneževića traži da se poništi odredba ugovora o cijeni zakupa, i da „Bolnica Meljine“ plati fer cijenu zakupa. O kolikoj cijeni odštete je riječ još uvijek nije poznato, a konkretna cifra trebalo bi da bude saopštena na narednom ročištu, ali se pretpostavlja da je riječ o više stotina hiljada eura. Pravni zastupnik kompanije „Kompleks Meljine“, Milovan Milošević je tražio da se na narednom ročištu dostave i vještačenja vještaka ekonomske i geodetske struke, kao i da se pribavi originalni ugovor o zakupu.

Milošević je takođe podsjetio da je zbog svih ovih činjenja, podnijeto više krivičnih prijava i to protiv stečajnog upravnika Saše ZejakaOlivere Mihajlović Elez koja se nalazi na funkciji u PZU „Meljine“, Blaža Jovanića predsjednika Privrednog suda, Radoja Žugića guvernera CBCG, Tanje Terić privremenog upravnika u Atlas banci, Milana Remikovića privremenog upravnika u IBM banci, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, bivšeg SDT Milivoja Katnića, kao i više NN lica.

Sud će za naredno ročište od stečajnog sudije zatražiti spise o obustavljanju prethodnog stečajnog postupka.

Naredno ročište zakazano je za 9. maj u 9.30 časova.

Podsjećamo, Opština je u oktobru 2021. godine pokrenula postupak uvođenja stečaja u kompleks koji obuhvata i bolnicu Meljine, zbod duga od oko 850.000 eura sa dospjelim kamatama po osnovu poreza na nepokretnost. Do sada su odložena dva ročišta. Ranijih godina je tri puta uvođen stečaj u kompaniju pa poništavan. „Meljine kompleks“ je kompanija koja je upravljala bolnicom Meljine, u kojoj je stečaj prvi put uveden u avgustu 2019. godine.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga