• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Mještani MZ Morinj: Ne mogu se postavljati spomen-ploče, a da se ne steknu zakonski uslovi

MZ Morinj

Mještani MZ Morinj: Ne mogu se postavljati spomen-ploče, a da se ne steknu zakonski uslovi

U bespravnoj državi kakva je Crna Gora moguće je i to da mještani jednog malog i časnog mjesta kakvo je Morinj, ostanu zadnji na braniku države i njenih institucija. Kada već institucije ne rade svoj posao valjano onda im neko mora pokazati što se može a što ne može činjeti u ovoj našoj zemlji čuda, poručili su mještani Mjesne zajednice Morinj.
U bespravnoj državi kakva je Crna Gora moguće je i to da mještani jednog malog i časnog mjesta kakvo je Morinj, ostanu zadnji na braniku države i njenih institucija. Kada već institucije ne rade svoj posao valjano onda im neko mora pokazati što se može a što ne može činjeti u ovoj našoj zemlji čuda, poručili su mještani Mjesne zajednice Morinj.A ne mogu se postavljati kojekakve spomen ploče, namijenjene bilo kome a da se pri tom ne steknu zakonski uslovi. Mještani Morinja su to viđeli, a trebao je da vidi neko drugi, i ne dozvoli pojedinim, nazovi, ministrima da u svojoj režiji postavljaju spomen-obilježja, kazali su mještani.

– Jedinstven slučaj u svijetu da ministar, kakav god, da sebi za pravo da mimo zakona, sramno i podlo obavi ovaj čin. Mještani Morinja  očekuju od Vlade Crne Gore, Skupštine Crne Gore, Skupštine opštine Kotor, pa ako treba i od međunarodnih institucija, da se izjasne o ovom pitanju i, nakon jasne i nepobitne činjenice, izraze izvinjenje mještanima Morinja, koji su  već decenijama izloženi mržnji i omalovažavanju zbog sabirnog centra koji je tamo postojao, a sada opet treba da budu šikanirani i vrijeđani zbog hrabrog jučerašnjeg čina – ističu iz Mjesne zajednice.

Poslije donesene presude, mještani će tražiti, u skladu sa zakonskim propisima,da se u centru mjesta postavi tabla koja će podsjećati buduće generacije na sve patnje i jad mještana Morinja u proteklih više od trideset godina, poručili su u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga