Mjuzikl “San o Boki” na 53. Prazniku mimoze
Mjuzikl je rađen u produkciji hercegnovske NVO “Bruna”, producent je Mirela Šćasni. Raspjevan i razigran, začinjen sentimentalnim sjećanjima i trunkom optimizma koji nam često nedostaje, mjuzikl je prema tekstu Peđe Ristića režirao Petar Pejaković.  

“San o Boki” je i duh i dah ranijih izdanja Praznika mimoze i slavlje najstarijeg novskog festivala. Uostalom, kažu to i stihovi namjenski pisanih songova za mjuzikl, i jedna poruka: “Ni Brazil ni Rio ni Pešta, ne znaju šta je fešta, zato veselom pjesmom ovom, pjevam o Herceg Novom!”

Ovaj mjuzikl je slika Novog nekada, ali i slika onoga što sanjamo danas, pa kroz teatarsku čaroliju promiču  novski  oriđinali – Lelo i Majo , a ove neobične, lucidne likove sjajno oživljavaju glumci Dejan Đonović i Goran Slavić.

Direktora hotela “Boka”, hotela kojeg više nema, glumi, a u predstavi i pjeva i igra, Miloš Pejović.

U ulogama dvojice slavnih književnika Iva Andrića i Miloša Crnjanskog su Zoran Trojanović i Danilo Babović.

U ovom pozorišnom snu o “Boki” i Novom neizbježni su Vojo Stanić i Zuko Džumhur, kao maštoviti dječaci  sasvim sigurni  da “ne prodaju svoje snove”. Igraju ih Luka Dubanek i Luka Gardašević.

Uloga znamenitog novskog gradonačelnika Mirka Komnenovića povjerena je Miroslavu Bobu Milanoviću.

U „San o Boki“ će, kao što je nekada učinio na javi, stići i kralj Aleksandar – druga uloga Danila Babovića.

Starog kapetana Štumbergera, njegovu domišljatost u svim prilikama i neprilikama upečatljivo tumači Andrej Božanović.

Operske arije, evergreen numere i originalne songove pjevaju : Milica Milanović, Maja Lukšić, Zagorka Komljanović i Sara Janjić. Na sceni su i članovi hotelskog orkestra: Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić I Radovan Čeprnić.

Vješta i vrijedna, mlada Bokeljka je Lara Kovačević, a uslužni, spretni, o svemu uvijek dobro obavješteni konobar Vaso je Andrija Rašović.

Koreografske tačke pripremila je Antonija Novoselac. Kraljičino pa Bokeško kolo  nastavlja vječni tango koji plešu Lukas Bok i Bjanka Vrcan. Balerine su odabrane među najboljima u KSC “Diano”: Sanja Đurić, Mia Mišević, Andrea Proročić i Sara Giga.

Ulaznice po cijeni od 6 eura možete kupiti na biletarnici Dvorane Park, od 09 do 12 i od 18 do 20 časova.

Generalni pokrovitelj 53. Praznika mimoze je Opština Herceg Novi, organizator JUK „Herceg-fest“, pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novi. Kompletan program Praznika pogledajte ovdje: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf

Herceg Novi, 23.02.2022.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga