Ništa od rizorta, zemljište u Kumboru na prodajiFOTO:MONTENEGROCOAST.COM

Zemljište u Kumboru, na kome je trebalo da se gradi ekskluzivni rizort „AquaVista“, po treći put je ponuđeno na prodaju, obzirom da na prethodna dva javna poziva nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik u kompaniji „Seltik propertiz“ d.o.o koja je planirala gradnju ovog rizorta, Ranko Radinović, raspisao je javni poziv za prodaju imovine tj. zemljišta, ukupne površine 10.667 kvadratnih metara, koje je evidentirano u listu nepokretnosti LN 524, KO Kumbor, katastarska parcela broj 23. po početnoj cijeni od četiri miliona eura.

Kompaniju „Seltik propertiz“ osnovali su 2006. godine državljani Republike Irske i porodica Koflan, koja je planirala izgradnju luksuznih apartmana i vila na više lokacija, na crnogorskom primorju.

Kompanija je izgradila pet apartmana u mjestu Podličak u Pržnom, u opštini Budva, dok na zemljištu koje je sada na prodaju, planirali su izgradnju hotela sa vilama u Kumboru – opština Herceg Novi.

Kompanija „Seltik propertiz“ bila je u sporu sa kompanijom „Ajriš Adriatik“, koju je predvodila Meri Koflan, zbog apartmana u Budvi koji su bili preprodati trećim licima. Kompanija „Seltik propertiz“ po presudi Privrednog suda 2019. godine, morala je da isplati Ajriš Adriatiku 700.000 eura.

Sporni ugovor je u ime tužioca Ajriš Adriatika potpisao Džeremaja Vinsent Koflan, a u ime tužene firme Seltik Propertiza, Džeremaja Brendon Koflan, koji je preminuo krajem januara 2012.

Izgradnja apartmana je završena 2010. godine kada su izdate sve potrebne dozvole u Opštini Budva, ali je nakon toga Seltik Propertiz sporne nepokretnosti prodao trećim licima, prema ugovorima iz maja 2013. i maja 2014. godine, nakon čega su se kupci upisali kao vlasnici tih nepokretnosti u katastru.

Apelacioni sud je na kraju zaključio da tužilac ima pravo da od tuženog traži povraćaj uplaćene kupoprodajne cijene u iznosu od 700.000 eura, kao posledicu raskida ugovora, ali i isplatu zakonske zatezne kamate sve do isplate kupoprodajne cijene.

Osim apartmana u Budvi, kompanija je planirala gradnju luksuznog hotela „AquaVista“ u Kumboru, a planirani hotel je trebalo da se sastoji od približno 20 soba plus 125 luksuznih apartmana sa baštama, zatvorenim i otvorenim bazenima, teretanom, prodavnicama i restoranima, te pristupom marini, direktnim privatnim putem do plaže, privatnim parkingom i nizom drugih objekata. Za glavni objekat, tada je dozvoljena gradnja prizemlja i tri sprata, dok je za planirane vile B+P+1 nivo.

Pravo učešća na tenderu, za kupovinu ovog zemljišta, imaju sva fizička i pravna lica koja uplate tri odsto na ime depozita, a ponude se dostavljaju najkasnije do 17. februara ove godine, dok je otvaranje zakazano za dan kasnije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga