Novljani osvojili čak četiri prva mjesta na međunarodnom takmičenjuMuzička škola HN

Učenici Muzičke škole Herceg Novi Matija Cicak, Jelena Mandić, Doris Deković i Andrija Lučić osvojili su prva mjesta na međunarodnom on lajn takmičenju “ Winter music competition”. Svi učenici pohađaju nastavu klavira u klasi profesorice Irene Mijušković.

Kako je za RTHN kazala Mijušković, konkurencija na ovom, vrlo zahtjevnom, takmičenju bila je veoma jaka i sa velikim brojem učesnika iz raznih zemalja svijeta, poput Kine, Japana, Rusije, Mađarske, Bugarske, regiona.

– Riječ je o međunarodnom takmičenju mladih muzičara u svim kategorijama. Zastupljeni su instrumenti sa dirkama, kao i duvački i gudački instrumenti i kamerna i džez muzika. Misli se na profesionalni džez, jer pojedine škole imaju i te odsjeke – objašnjava ona.

Učenike su ocjenjivali eminentni svjetski stručnjaci, priča Mijušković. Riječ je o profesorima klavira iz Rusije, Ukrajne i Makedonije, a veliki broj poena i jako dobre ocjene govore o kvalitetu i talentu mladih muzičara iz Herceg Novog.

– Obzirom da je djeci potrebna sigurnost da bi vjerovali u sebe u budućnosti, ne idemo na polovično odrađen program i polovično znanje, već na takmičenje idemo samo kada smo sigurni da neko može potpuno da pokaže znanje i talenat – navodi Mijušković.

Učenici Muzičke škole u Herceg Novom tokom ove godine učestvovaće na tri on lajn takmičenja, na koja su već poslali prijave, a sva takmičenja imaju različite programe. Djeca, kako objašnjava Mijušković, zapravo ubrzano prelaze gradivo, čak i više od predviđenog programa.

– Ono što nas u budućnosti očekuje su varijante on laj i uživo, ali fokusiraćemo se na takmičenja uživo. Riječ je o međunarodnim takmičenima u Šapcu, Vrnjačkoj Banji i jednom međunarodnom on lajn takmičenju u Sarajevu, ali trenutno ne znam pojedinosti – kazala je ona.

Pored toga, učenici su poslali prijave i na nekoliko takmičenja u Italiji i Makedoniji.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services