Skip to main content


U Dvorani Park

Novogodišnja i edukativna predstava za mališane „Baš čarobna frula“

Novogodišnja i edukativna predstava za mališane „Baš čarobna frula“, po tekstu Nikole Ugrinovića i Monike Romić nastala je kao fuzija preplitanja različitosti u umjetnosti. Ovaj komad poručuje da je djecu potrebno učiti pravim vrijednostima i naučiti ih da uživaju u pravom odabiru muzike.
Novogodišnja i edukativna predstava za mališane „Baš čarobna frula“, po tekstu Nikole Ugrinovića i Monike Romić nastala je kao fuzija preplitanja različitosti u umjetnosti. Ovaj komad poručuje da je djecu potrebno učiti pravim vrijednostima i naučiti ih da uživaju u pravom odabiru muzike.U predstavi se nižu songovi na temu Mocarta, kako iz njegove „Čarobne frule“ (čuvene arije „Kraljice noći“, duet Papageno i Papagena), tako i popularne kompozicije „Mala noćna muzika“, „Turski marš“ i mnoge druge.

Radnja ovog komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova, gdje Mocart neuspješno pokušava da dovrši svoju novu operu. Usred stvaralačkog rada, dok djeci, koja su greškom šašavog batlera Šambelona, dovedena na čas muzike, prepričava radnju opere, niotkuda se pojavljuje Izgubljena, koja ne zna ništa o sebi –  ni ko je, ni šta je, gdje je pošla i zašto je došla. Jedino što zna da je vrlo potrebna ljudima. Zajedno sa djecom, pokušavaju da odgonetnu šta bi ona mogla biti, pa mališani pogađaju pitalice, zajedno sa glumcima prave zvuk kiše i oluje, pjevaju, željeći da riješe tu misteriju. Pokušavajući da dobije odgovore na sva pitanja, kompozitor uviđa da će oni biti ključni za nastanak njegove opere.

U predstavi učestvuju Nađa Đoković kao Mocartova muza – djeci vrlo prepoznatljivo lice, pjesnikinja, glumica, kompozitorka, koja pokazuje da je moguće biti zapažen i kroz prave vrijednosti. Nikola Ugrinović kao Mocart – već dokazano lice dječije scene, glumac, plesač i pjevač, dok na krilima muzike dolazi i Djeda Mraz.

Petak 30. decembar Dvorana PARK Herceg Novi – u 18 časova.

Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane od 9-20h i subotom od 9-14h.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci