• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Okrugli sto “Zdravstveni turizam u Herceg Novom– Institut Dr Simo Milošević i Bolnica Meljine”

U organizaciji Sekretarijata za turizam, privredni razvoj i investicije Opštine Herceg Novi

Okrugli sto “Zdravstveni turizam u Herceg Novom– Institut Dr Simo Milošević i Bolnica Meljine”

Sekretarijat za turizam, privredni razvoj i investicije Opštine Herceg Novi organizuje okrugli sto na temu „Zdravstveni turizam u Herceg Novom, juče, danas, sutra – Institut „Dr Simo Milošević“ i Bolnica Meljine“, koji će biti održan u utorak, 15. novembra, u tom gradu, javlja RTHN.
Sekretarijat za turizam, privredni razvoj i investicije Opštine Herceg Novi organizuje okrugli sto na temu „Zdravstveni turizam u Herceg Novom, juče, danas, sutra – Institut „Dr Simo Milošević“ i Bolnica Meljine“, koji će biti održan u utorak, 15. novembra, u tom gradu, javlja RTHN.


Foto: RTHN

Ovo je još jedan način da lokalna administracija skrene pažnju nadležnima u Vladi na probleme Bolnice i Zavoda, dvije zdravstvene ustanove koje su u veoma nezavidnoj situaciji, jedna je pred zatvaranjem i u drugoj će biti proglašen bankrot. Institut i bolnica Meljine, koja ima primarnu ulogu u pružanju zdravstvene zaštite građanima, glavni su nosioci zdravstvenog turizma u Herceg Novom, pa se postavlja pitanje da li se u okviru započete izrade Plana razvoja turizma i ugostiteljstva do 2027. mogu planirati ako propadnu.

Nenad Vitomirović, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije u Opštini Herceg Novi rekao je za RTHN da je grad pred istorijskom prekretnicom kakva nije viđena od Drugog svetskog rata, kada se uzme u obzir da je HTP Boka u ruševinama, da bolnici Meljine preti gašenje i da je Institut “Dr Simo Milošević” pred bankrotom.

Gašenje bolnice Meljine i Instituta u Igalu usporiće lokalnu privredu i ugroziti razvoj turizma i prosperitet nekoliko generacija Novljana, mišljenja je Vitomirović. Ako Vlada to dozvoli, onda je jasno da je sve to dio projekta urušavanja Herceg Novog, “urušavanja i kupovine jeftino”, a ne neznanja i nemara, naveo je on.

Pozivi za učešće na okruglom stolu upućeni su ministru ekonomskog razvoja i turizma Goranu Đuroviću, generalnoj direktorici za politiku razvoja turizma mr Aleksandri Gardašević Slavuljici, načelniku Uprave za razvoj i planiranje zdravstvenog turizma u Ministarstvu zdravlja, Nataši Žugić, Žarku Rakčeviću, vlasniku skoro 28% akcijskog kapitala Instituta Igalo i predstavnicima te institucije, zatim Privredne komore Crne Gore, NTO, akademske zajednice kao i članovima Konsultativno-radne grupe SPROHN 2027. Uvodnu riječ održaće predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, a moderator okruglog stola je prof. dr Nikša Grugurević, član radne grupe SPROHN2027.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga