Opština Bar dodijelila novogodišnje paketiće djeci iz Doma „Mladost“Dječiji dom "Mladost"Bijela

Opština Bar dodijelila je novogodišnje paketiće djeci iz hraniteljskih porodica i korisnike Doma “Mladost” u Bijeloj koji dolaze iz Bara.

Paketiće i novčani poklon u iznosu od po 50 eura dobilo je 40 djece, a poklone im je uručila potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović.

Rajko Joličić je, kako su saopštili iz opštine, čuveni barski Djeda Mraz i tom prilikom je djeci izrecitovao nekoliko prazničnih pjesmica

 “Jedino razvijajući solidarnost i empatiju, možemo ovaj grad učiniti mnogo boljim mjestom za sve. Bar je grad u kojem se zajednički živi, ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugim i jedni za druge” kazala je Špičanović.
 
U saopštenju Opštine Bar se navodi da su po prvi put ugostili na novogodišnjem okupljanju i djecu pripadnike Romske populacije koji su takođe dobili novogodišnje paketiće.

„Paketiće je dobilo 61 dijete predškolskog nivoa obrazovanja i osnovnog obrazovanja uzrasta do 10 godina. Na ovaj način Opština Bar širi krug onih kojima uljepšavamo praznike i pomažemo da svi u gradu osjete praznični duh i raspoloženje“, saopšteno je iz Opštine.

Takođe su, kako su naveli, sa predstavnicima lokalnog Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, posjetili Dom u Risnu u kojem boravi 14 osoba iz Bara, dok ih je pet u Bijelom Polju i uručen im je praznični poklon u iznosu od 100 eura.

„Opština Bar jedina je u državi koja na ovaj način vodi brigu već godinama o nastarijima u društvu, potvrđujući im da su dio zajednice i da kao Opština mislimo i na njih“, navodi se u njihovom saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga