Herceg Novi

Osnovci iz Igala ići će u školu u Sutorini

Mišljenje roditelja je podijeljeno,a Bosiljka Perunović v.d.direktorica OŠ „Dašo Pavičić“ kaže da renovirani objekat škole u Sutorini zadovoljava sve uslove za odvijanje nastave
Mišljenje roditelja je podijeljeno,a Bosiljka Perunović v.d.direktorica OŠ „Dašo Pavičić“ kaže da renovirani objekat škole u Sutorini zadovoljava sve uslove za odvijanje nastaveUmjesto u krajnje neuslovnom prostoru Dječjeg odjeljenja Instituta Igalo, u kojem nastavu pohađa 159 đaka Područnog odjeljenja OŠ „Dašo Pavičić“, učenici će do izgradnje, nove škole u Igalu, nastavu najvjerovatnije pohađati u renoviranoj školi u Sutorini. Ovom predlogu, prethodilo je anktiranje roditelja. Inače, prostorije u kojima trenutno uče djeca u Institutu, nisu dostojne 21.vijeka. Učionice prokišnjavaju, pa su nastavnici prinuđeni da postavljaju kofe da bi se u njih slivala kiša, a zidove je davno pojela vlaga i buđ. Nekolicina roditelja koji su saglasni sa predlogom o nastavi u Sutorini, kažu da se ove godine navršava 30 godina od inicijative građana za izgradnju prijeko potrebne škole u Igalu, koja je trebalo da se gradi sredstvima iz državnog budžeta. Budući da izražavaju sumnju da će novaca u državnom budžetu biti i ove godine za gradnju škole, te da Opština, još uvijek nije odredila jasnu lokaciju, odlučili su se kažu za najbezjedniju i najsigurniju varijantu za svoju djecu. Ima i roditelja koji smatraju da je bolje rješenje da se u matičnoj školi, koja broji najveći broj đaka od svih osnovnih škola u Herceg Novom, naprave još četiri dodatne učionice.

image

HOL RENOVIRANE ŠKOLE U SUTORINI

OŠ DAŠO PAVIČIĆ
image

NEUSLOVNE PROSTORIJE PODRUŠNOG INSTITUTA

FB
image

TOALETI U RENOVIRANOJ ŠKOLI

OŠ DAŠO PAVIČIĆ

– Predložio sam na Savjetu roditelja da se na dijelu igrališta matične škole na Toploj naprave četiri učionice. Ne želimo djecu da šaljemo u Sutorinu, jer neće biti organizovan prevoz prema potrebama svih razreda. Djeca koja imaju tri časa, ne mogu da čekaju one koja imaju pet časova, iako su rekli da će organizovati i produženi boravak. Onda djeca moraju prelaziti magistralu do autobusa za Igalo, ili kada dolaze u školu da se kvase od magistrale do nje, ukoliko pada kiša. Nije rješenje da sami vozimo djecu svaki dan. Pri tom mnoga djeca iz Sutorine pohađaju OŠ „Daša Pavičića“, a nama iz Igala je bliža ta škola. Prostorije u Institutu iziskuju samo popravku krova, izolaciju – smatra roditelj Miško Nikolić.

Prema riječima vršiteljke dužnosti direktorice OŠ „Dašo Pavičić“, Bosiljke Perunović, rezultati sprovedene ankete će biti analizirani sa resornim ministarstvom i na sastanku sa roditeljima biće donesena konačna odluka.

– Roditelji se s razlogom plaše da neće biti nove škole u Igalu, koja im se obećava skoro 30 godina. Ali novac je obezbijeđen iz budžeta i traži se samo povoljna lokacija, potvrđeno nam je u ministarstvu. Predlog da se naprave učionice na igralištu matične škole, nije ostvariv. Nema dozvole za gradnju, škola bi ostala bez igrališta. Razgovarala sam sa roditeljima i uvijek sam otvorena za razgovor. U Sutorini su odlični uslovi. Biće obezbijeđen prevoz i samo jedan čas će biti produženi boravak za djecu koja imaju manje časova. To je za mene sjajno rješenje – ističe Perunović.

Prevoz đaka obezbijeđen, a škola ima i veliki parking

Bosiljka Perunović dodaje da udaljenost i prevoz nisu proble.,

– Autobus za Sutorinu može da čeka djecu na parkingu Instituta Igalo, a da se iskrcavaju i ukrcavaju opet kod same škole, koja ima ogroman parking. Nema prelaska magistrale – pojasnila je Perunović i dodala da je obišla prostorije Instituta koje su slobodne i predložene da se ustupe školi, ali da one ne zadovoljavaju kriterijume odvijanja nastave.

– Uslovi u školi u Sutorini su dobri i škola može da primi sve učenike iz Igala.Ima pe učionica, hol, zbornicu, novi muški i ženski toalet, čak i toalet za djecu sa otežanim kretanjem, kao i dodatnu učionica koja bi poslužila za produženi boravak. Na velikom terenu ispred škole je balon sala. Učenici bi išli u dvije smjene, prvi i drugi razred prva smjena, a treći i četvrti razred druga smjena – pojašnjava Perunović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services