Oštećen spomenik znamenitog Novljanina

Osuda vandalskog čina koji ruži spomenik znamenitom Novljaninu

Spomen obilježje Jeftu Gojkoviću, nekadašnjem načelniku Opštine Herceg Novi, naruženo je preko noći vandalskim aktom za sada nepoznatih pojedinaca.
Spomen obilježje Jeftu Gojkoviću, nekadašnjem načelniku Opštine Herceg Novi, naruženo je preko noći vandalskim aktom za sada nepoznatih pojedinaca.Natpis predstavlja uvredu za građane Herceg Novog, jer je njime naružen spomenik u čast znamenitog Novljanina, čovjeka čije djelo ima poseban društveni, kulturni, ekonomski i istorijski značaj za naš grad.

Smatramo da je važno njegovati kulturu sjećanja na ličnosti koje su ostavile dubok pečat u istoriji Herceg Novog, zbog čega lokalna uprava podizanjem spomen obilježja pokazuje da poznaje, priznaje i poštuje sve one koji su svoj život i djelo ugradili u ovaj grad. Nažalost, neki od sugrađana ne prepoznaju značaj te misije, što za posljedicu ima ovakav vid primitivnog ponašanja, koje je nedostojno grada sa bogatim kulturnim i istorijskim naslijeđem.

Opština Herceg Novi će preduzeti hitne mjere da natpis bude uklonjen. Takođe, pozivamo nadležne iz Uprave policije da otkriju ko stoji iza ovog prekršaja i kazne počinioce.

Apelujemo na sugrađane da Herceg Novi doživljavaju svojim na pravi način, tako što će ga poštovati i činiti ljepšim, jer se na licu grada oslikava ponašanje i vaspitanje svih nas.Komentari

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakvih budala ima, to je za ne vjerovat.

Good to read that the community is reacting sharply against this sort of vandalism. As a seasonal resident of Herceg Novi I am grateful that the towns beauty is not marred by the graffiti which one sees in so many other towns in the Balkans.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services