Otović za Jadran Novi: Zahtijevamo od Vlade da pronađu rješenje za bolnicu u MeljinamaBolnica Meljine

Vanredna sjednica SO Herceg Novi biće održana 21. januara ove godine, a jedina tačna dnevnog reda biće razmatranje statusa privatne bolnice Meljine, a sve sa ciljem kako bi se što prije pronašlo rješenje za ovu instituciju kojoj prijeti zatvaranje, saznaje Jadran Novi.

„Lokalna samouprava i ja kao predsjednik Skupštine, uložićemo maksimalni napor da utičemo na državnu vlast, da pomogne da bolnica Meljine nastavi sa radom. Nemoguće je govoriti o razvoju Herceg Novog bez postojanja takve ustanove. Takođe, kao odgovorna lokalna samourpava ne želimo dopustiti da grad sa 30 hiljada stanovnika, jedan od najprepoznatljivijih turističkih centara, ostane bez ove izuzetno važne zdravstvene ustanova koja već dugi niz godina funkcioniše u otežanim okolnostima“, kazao je predsjednik SO Ivan Otović za naš portal.

Otović smatra da bi država morala da nađe model po kom bi bolnica mogla da funkcioniše i da bude održiva. Ističe da to svakako neće biti lako riješiti, ali da se ne smije dopustiti da se bolnica zatvori.

„Zahtijevamo od Vlade da pronađe način da bolnica Meljine nastavi da funkcioniše. Moramo imati u vidu i geografski položaj Herceg Novog. U ljetnjim mjesecima je otežan saobraćaj do zaliva i prosto je nekad nemoguće doći do Kotora ili Tivta“, prokomentarisao je Otović.

Poziv za prisustvu na vanrednoj sjednici dobiće i čelnici Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Napominjemo, danas je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u izjavi za naš portal istakla da će što hitnije inicirati sastanke, te da je cilj pronaći rješenje za ovu situaciju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga