Skip to main content


“Parking servis Herceg Novi” uvodi novi sistem kontrole putem video nadzora
“Parking servis Herceg Novi” ove godine planira da ostvari prihod od 730.000 eura. U cilju podizanja nivoa usluga planiraju nabavku dva vozila za kontrolu i plaćanje putem video nadzora u vrijednosti od 50.000 eura.

„Novi sistem će u velikoj mejri olakšati i unaprediti održavanje komunalnog reda jer će kroz definisane trase kojima bi se vozilo kretalo, vozila koja su nepropisno parkirana, koja nisu platila parking i koja su prekoračila maksimalno dozvoljeni boravak u zoni, biti automatski detektovan. U planu je implementacija sistema parking senzora u ulicama X Hercegovačke brigade i Stijepa Šarenca i postavljanje info tabli na kojima će se vozači informisati o broju slobodnih parking mjesta. Sistem senzora za parkiranje pomaže u smanjenju zagušenja zbog prekomjerne cirkulacije vozila u potrazi za slobodnim parkirnim mjestima i posljedično smanjuje emisije i buku“, piše Boka news pozivajući se na RTHN.

Planirano je i postavljanje električnih punjača, navodi se, između ostalog, u godišnjem programu obavljanja komunalne djelatnosti sa finansijskim planom za ovu godinu.

Ove godine očekuju bolju epidemiološku situaciju i uspješniju turističku sezonu, ali i povećanje prihoda od novih parkinga u blizini Opštine, Igala i Škvera.

Najveći planirani prihod u 2022. godini je od plaćanja parking usluga putem SMS-a 125.000 eura. Od parkinga ispred Opštine planiran je prihod od 120.000, u Brodogradilištu 50.000, u Igalu 20.000. Prihod od pretplatnih karata planiran je 110.000, dnevnih 120.000, kioska 75.000.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare