Jedan od predavača Nebojša Nušić, praunuk Branislava Nušića

Paviljon Gradske muzike Herceg Novog domaćin Male škole retorike

Paviljon Gradske muzike u Herceg Novom, će drugu godinu zaredom, 9. i 10. septembra ( petak i subota) sa početkom u 19.30 časova, biti domaćin Male škole retorike.Predavači škole, koju je lani sa uspjehom završilo 24 polaznika, biće Nebojša Nušić, upravitelj Fondacije za razvoj kulture i stvaralaštva „ Nušić“, praunuk satiričara, diplomate i osnivača retorike i besjedništva Branislava Nušića, prof. Svetlana Gradinac, prvi laureat Ben Akibinog besedničkog venca za pedagoški rad, kao  ovogodišnji pobjednici u besjedništvu na tradicionalnoj Nušićijadi, Simeon Petković, student Pravnog fakulteta  Istočnog Sarajeva sa sjedištem u Bijeljeni i Jovana Jokić, student Pravnog fakulteta iz  Prištine, sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

– Mala škola retorike, sasvim sigurno postaje tradicionalni program koji Herceg Novom daje kvalitet više. Ove godine, svi učesnici dobiće priznanja za aktivno učešće tokom njenog trajanja.

Škola, baš kao i lani, nema limit kada su u pitanju godine učesnika. Očekujem da nam se pridruže prošlogodišnji učesnici i tako još bolje savladaju vještinu govorništva, nova lica, ali i učenike srednje i osnovnih škola, tim prije što je govorništvo od neprocjenjivog značaja i u svakodnevnom životu. Takođe, plan je da  Fondacija Nušić, potpiše jednu vrstu protokola o saradnji sa Opštinom Herceg Novi, kako bi naši najbolji besjednici, koje će pripremati prof.Gradinac, naredne godine uzeli učešće na Nušićijadi, kazala je Ksenija Matović, urednik i organizator programa kulture u Paviljonu Gradske muzike.

Mala škola retorike, održava se pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga