Počelo čišćenje rijeke Sutorinerthn

Opština Herceg Novi u saradnji sa Upravom za vode počela je čišćenje rijeke Sutorine od mosta na magistrali do ušća. U ovom dijelu dolazilo je do izlivanja kada su bile velike kiše, a plavili su i okolni objekti.

Premda je rijeka Sutorina od državnog značaja, proteklih godina Opština nije imala pomoć države za njeno održavanje, kazao je vd sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Vasilije Seferović.

-Nedavno smo imali sastanak kod predsjednika Opštine sa direktoricom Uprave za vode Vesnom Bajević i dogovorili da se Opština obrati Upravi za vode kako bi opredijelila sredstva za čišćenje korita rijeke Sutorine, kazao je Seferović:

-Opština Herceg Novi je angažovala mehanizaciju. Čisti se dio koji je najviše pogođen kada imamo sezonu velikih kiša od mosta na magistrali do ušća rijeke Sutorine. Sada imamo podršku države i nadam se da će se to nastaviti.

Kako je najavio Seferović, dogovoreno je da se radi i projekat sanacije čišćenja korito rijeke Sutorine. Projektnu dokumentaciju uradiće Uprava za vode i trebalo bi da bude završena do kraja godine.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga