Skip to main content


dan planete zemlje

Povodom Dana planete Zemlje na Vrbanju realizovana akcija ekološkog čišćenja i sadnja crnog bora

Povodom Dana planete Zemlje, u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena uz saradnju sa Sekretarijatom za energetsku efikasnost i ekologiju Opštine Herceg Novi, kao i NVO „Ne bacajte boce“ i volonteri iz Crvenog krsta sprovedena je akcija ekološkog čišćenja sadnja crnog bora.
Povodom Dana planete Zemlje, u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena uz saradnju sa Sekretarijatom za energetsku efikasnost i ekologiju Opštine Herceg Novi, kao i NVO „Ne bacajte boce“ i volonteri iz Crvenog krsta sprovedena je akcija ekološkog čišćenja sadnja crnog bora.Direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena naglasila je značaj ovakvih akcija u cilju očuvanja naše prirode i podizanja svijesti o važnosti naše životne sredine.

„Danas smo u Parku Prirode Orjen obilježili Dan planete Zemlje, nizom aktivnosti u cilju valorizacije prirodnih resursa na održiv način i investiranjem u našu planetu na način da budućim generacijama ostavimo ljepšu i zdraviju sredinu. U našoj akciji ekološkog čišćenja i sadnje crnog bora pridružili su nam se i NVO „Ne bacajte boce“ kao i volonteri Crvenog krsta, a akcija je realizovana uz podršku Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost. Aktivisti su danas takođe bili u prilici da učestvuju u edukativnoj turi „Staza zdravlja“ uz pratnju naših vodiča. Na kraju uspješno realizovanih akcija i ture, učesnici su se počastili u dvorištu našeg Info centra sa autentičnim domaćim proizvodima sa Vrbanja, zahvaljujući vlasniku konobe „Domestic“ Banetu Palikući koji je ovom zakuskom dao svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji. Osim pomenutih, ovoj akciji se pridružilo mnoštvo Novljana koji su osjetili potrebu da daju doprinos ovoj ekološkoj akciji kako bi zajednički uticali na povećanje kolektivne ekološke svijesti i mi se ovim putem zahvaljujemo“ – Izjavila je Vuković za Jadran Boku.

A kako je sve izgledalo pogledajte u našoj foto galeriji:

GalerijaKomentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

BRAVO !!! Kada ce a red doci Igalno i Sutorina, sa akcijm ne bacajmo…smece oko sebe !


Povezani članci