radnici jutros primili novembarsku platu

Privatizacije Instituta Igalo nedopustiva

Država Crna Gora mora da zadrži većinsko vlasništvo u Institutu “Dr Simo Milošević”, poručeno je sa protesta radnika, koji je organizovan danas u Meljinama. Kako prenosi TVCG radnici su jutros primili novembarsku platu.
Država Crna Gora mora da zadrži većinsko vlasništvo u Institutu “Dr Simo Milošević”, poručeno je sa protesta radnika, koji je organizovan danas u Meljinama. Kako prenosi TVCG radnici su jutros primili novembarsku platu.


Foto: Nevenka Macan/RTCG

Radnici su poručili da Institut nije gubitnik koji traži državnu pomoć, a da su dugovi posljedica višedecenijske nebrige država.

“Radnici u Institutu su jedini u Crnoj Gori za koje ne važi Grandski kolektivni ugovor za zdravstvo”, poručeno je sa skupa.

Radnici kažu i da je neprihvatljivo da se aktelizuje tema privatizacije posebno ne, kako kažu, po cijeni od 10 miliona za 228 hiljada kvadratnih metara zemljišta i objekata od 85.000 kvadrata.

“Mišljenja samo da država Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo nad Institutom iz više zaloga”, poručeno je sa skupa.

Uprava Instituta ranije je najavila da bi ta kompanija mogla ući u stečaj ukoliko Fond zdravstva ne uplati avans u iznosu od 1,2 miliona eura, koji je obećan na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem krajem decembra. Tom uplatom bi se riješio problem blokade računa, ali ne i ogromnih akumuliranih dugova koji iznose skoro 30 miliona eura

Iz Vlade su, nakon toga, poručili da će pomoći da se sačuva Institut, ali da ga ne mogu finansijski podržati, dok se ne dobije mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije.

Godinama unazad problemi u Institutu pokušavali su se riješiti privatizacijom, ali je svih pet tendera bilo bezuspješno.Komentari

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gdje“ste bili kada je privatizovano… Pkb. Mešovito. Prvoborac. Vinopromet. Brodogradilište…. Slinavi mesar, prodavac boja i slično i dan danas su slobodni…

Koliko smo radili u banji ovo nam je i trebalo,sva sreca pa sam u penziji.Sve neradnici

Kod privatizacije najteže pada što se može mnogo manje krasti od firme.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga