PROTEST NA DEBELOM BRIJEGU

Radnici Instituta blokirali granični prelaz: Decenijama se otimalo

Zaposleni u Institutu „Dr Simo Milošević“ blokirali su granični prelaz Debeli brijeg, a podršku su im pružili odbornici lokalnog parlamenta i čelnici Opštine Herceg Novi.
Zaposleni u Institutu „Dr Simo Milošević“ blokirali su granični prelaz Debeli brijeg, a podršku su im pružili odbornici lokalnog parlamenta i čelnici Opštine Herceg Novi.Doktorka Marija Obradović, predsjednica sindikata zaposlenih, saopštila je na protestu da su prirodni i ljudski resursi najveći kapital Instituta, te da za to nema zamjene.

„Odgovorna vlast mora znati šta su prioriteti, nemamo ništa protiv skupih mostova i puteva, ali stub svakog sistema su zdravlje i obrazovanje“, kazala je Obradović.

Vlast, dodala je, mora znati potencijal Instituta, iako se „od njega decenijama otimalo i odnosilo“.

Radnici traže ispunjenje zahtjeva koje su uputili nadležnima još 21. januara, na prvom protestu održanom na kružnom toku, a jedan od osnovnih je isplata zarada koje nijesu primili tri mjeseca.

Uputili su poziv svim radnicima, pacijentima, građanima Herceg Novog da ih podrže u njihovoj borbi za dostojanstven rad, zaradu i opstanak njihove kuće i jednog od najvećih brendova Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services