Rajak za Jadran Novi: Nije tačno da se radnici naplaćuju od prodaje placa u IgaluFoto: Jadran Novi- fotografija sa protesta

Iz NVO Bivši radnici Boke demantuju navode Vojina Miljanića koji je saopštio da će radnici prodati plac kompanije, a sve kako bi se na taj način naplatili. 

„To je totalna dezinformacija! Čovjek koji je dao izjavu nije nikakav zastupnik radnica Vektra Boke, ni bivših ni sadašnjih. Tako da je to njegova puka želja. On je bio predsjednik sindikata koji upravo doveo radnike u ovu situaciju jer nije na vrijeme sproveo socijalni program a samim tim doveo sve radnike u problem socijane bjede. To je jedini sindikalac koji je zadržao radno mjesto a radike otjerao na ulicu. Miljanić u ovom slučaju može predstavljati isključivo samog sebe“ , kazao je za Jadran Novi Đorđe Rajak.

„Ovo prodaje menadžment da bi naplatio svojih 17 ličnih dohodata jer za koji dan imovine Boke neće biti u stečajnoj masi“, pojašnjava Rajak u razgovoru za naš portal.

Podsjećamo, prije nekoliko dana bivši radnici Boke su se okupili u znak protesta sa ciljem da skrenu pažnju sudstva i tužilaštva na njihove probleme. Traže objašnjenje kako su naknade zaposlenih u menadžmentu došle na red prije ostatka zaposlenih koji se nalaze na rubu egzistencije.  Rajak je tada istakao da postoji sumnja da se namjerno odlaže stečaj pozivajući sve nadležne institucije da odgovore zašto se od aprila odugovlači stečaj, jer im je odgovoreno da je problem u prikupljanju dokumentacije, a oni u to sumnjaju. 

Najavili su da će sačekati nekoliko dana na mišljenje ili odluku Skupštine Crne Gore, a potom preduzeti konkretnije korake da ostvare svoja prava.

 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga