• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Raspisan Javni poziv za davanje predloga kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi

herceg novi

Raspisan Javni poziv za davanje predloga kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi

Skupština opštine Herceg Novi raspisala je Javni poziv za davanje predloga kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi.
Skupština opštine Herceg Novi raspisala je Javni poziv za davanje predloga kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi.Odlukom o dodjeli nagrada Opštine Herceg Novi ustanovljeno je da Skupština opštine Herceg Novi, u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu i najviše dostignuće u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti dodjeljuje Oktobarsku nagradu Herceg Novog i Povelju – zvanje počasnog građanina, licima koja su naročito zaslužna za razvitak i afirmaciju Herceg Novog ili su njihov život i rad na drugi način vezali za ovaj grad.
Oktobarska nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Opštine Herceg Novi. Nagrada se može dodjeliti i pojedincima koji ne žive na području opštine Herceg Novi, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za ovu opštinu.
Počasnom građaninu dodjeljuje se Povelja Herceg Novog. U jednoj godini mogu se dodjeliti najviše tri nagrade i jedna Povelja. Ista nagrada i Povelja istom licu može se dodjeliti samo jednom za istu vrstu ostvarenja.
Pravo predlaganja kandidata za pomenuta priznanja imaju preduzeća, mjesne zajednice, institucije i ustanove, kao i organizacije, udruženja i grupe građana iz svih oblasti života i rada.
Predlozi moraju biti dostavljeni u pisanoj formi sa detaljnim i konkretnim obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu kojih Žiri može ocijeniti vrijednost ostvarenja i rezultata koji se predlažu za Nagradu i Povelju.
Pozivaju se svi subjekti koji imaju pravo predlaganja kandidata za pomenuta priznanja da uredno formirane predloge dostave Skupštini opštine Herceg Novi – Službi skupštine, sa obaveznom naznakom „ZA ŽIRI“ najkasnije do 30.09. 2022. godine.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga