Rovčanin: Novogodišnji praznici prošli mirnoFoto: Preuzeto sa RTHN

Novogodišnji praznici su u hercegnovskoj opštini protekli bez većeg narušavanja javnog reda i mira. U Centru bezbjednosti su posebno zadovoljni činjenicom da nije bilo planiranih aktivnosti kojima bi se narušio mir u gradu.

Kako je, gostujući u Novskom jutru RTHN, rekao komandir stanice policije CB HN Ljubiša Rovčanin, upotreba pirotehničkih sredstava svedena je na minimum, a kroz akciju „Petarda“ koja se sprovodi do 15. januara, službenici policije kontrolišu nelegalno korišćenje zabranjenih sredstava, koja, kako kaže, daje rezultate.

-Akcijom želimo da ukažemo mladima na opasnost upotrebe pirotehničkih sredstava, koje se mogu desiti neadekvatnom upotrebom, posebno onih koje su zabranjene. U proteklom periodu su korišćeni su vatrometi, rimske svijeće, petarde nižeg razreda, koje su dozvoljene, a bitno je istaći da nemamo informaciju da je neko lice zadobilo povrede od nekontrolisane upotrebe ovih sredstava, kazao je Rovčanin.

Kako dalje ističe, stanje bezbjednosti saobraćaja je na zadovoljavajućem nivou.

-U danima praznika nije bilo saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama. Saobraćajna kultura u našem gradu je, možemo reći, iznad nivoa nekih većih gradova kod nas, što ne znači da ne ostaje prostora da se dalje radi na podizanju nivoa svijesti i saobraćajne kulture vozača, kazao je Rovčanin.

Kako dodaje takvoj situaciji osim represivnih, doprinose i preventivne radnje službenika Centra bezbjednosti.

-Posebno bih istakao da u toj misiji nismo sami, imamo podršku drugih subjekata i sa zadovoljstvom mogu da istaknem podršku organa lokalne samouprave, sa kojima smo, između ostalog, početkom školske godine krenuli sa projektom podizanja nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, rekao je Rovčanin.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga