• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Sekretarijat za kulturu i obrazovanje poziva na učešće u „Montenegro Makers“ robotičkoj ligi

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Herceg Novi

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje poziva na učešće u „Montenegro Makers“ robotičkoj ligi

Nevladina fondacija “Montenegro Kreatori – Montenegro Makers”, u skladu sa Memorandumom o saradnji sa Zavodom za školstvo, realizuje projekat “Montenegro Makers” robotičke lige za osnovne škole. Tim povodom, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi poziva sve zainteresovane osnovce i njihove škole da se prijave i steknu nova znanja iz ove zanimljive naučne oblasti.
Nevladina fondacija “Montenegro Kreatori – Montenegro Makers”, u skladu sa Memorandumom o saradnji sa Zavodom za školstvo, realizuje projekat “Montenegro Makers” robotičke lige za osnovne škole. Tim povodom, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi poziva sve zainteresovane osnovce i njihove škole da se prijave i steknu nova znanja iz ove zanimljive naučne oblasti.Kao pojašnjavaju iz Fondacije, “Montenegro Makers” robotička liga, kao dio šireg regionalnog koncepta, ima za cilj primjenu isprobanog modela obuke i takmičenja u robotici, shodno “know-how” metodologiji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba. Ovaj pristup omogućava priliku za sve zainteresovane osnovce da besplatno učestvuju u Programu i stiču vještine koje će dominantno oblikovati tržište rada u 21. vijeku.

Koncept lige zasniva se na prijavi zainteresovanih osnovnih škola i organizacija koje delegiraju jednu ili više osoba koje će obučiti stručnjaci i nakon čega postaju mentori u kategoriji od 1. do 5. razreda i/ili u kategoriji od 6. do 9. razreda. Nakon uspješno završene kratkotrajne obuke za mentore, koju mogu pohađati i osobe koje do sada nisu imale kontakta sa robotikom, prijavljena škola dobija opremu u skladu sa njihovim potrebama i sa interesovanjem učenika. Prilikom preuzimanja opreme ustanove potpisuju Potvrdu o preuzimanju opreme.

U okviru web-edukacione platforme na www.izradi.croatianmakers.hr Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), nalaze se kursevi i edukativni materijali kojima će svaki registrovani korisnik imati pristup.

Mentorski tim Fondacije sačinjen je od profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom u držanju radionica i takmičenja iz oblasti robotike i programiranja: inženjer elektrotehnike Nina Drakulić, nastavnica informatike Biljana Krivokapić, doktorand elektrotehnike Ivan Martinović.

Prijava škola i mentora vrši se u periodu od 24.11. do 07.12.2022. godine, a u ponedjeljak 28.11. u 18:30 će biti održana prezentacija projekta pod radnim nazivom “Pitanja i odgovori” za sve zainteresovane škole i mentore koji žele da se dodatno informišu o projektu. Prezentacija će biti održana u online formatu putem Teams aplikacije. Obuka mentora će se obaviti u prvoj polovini decembra.

Prijava se može izvršiti putem platforme www.montenegromakers.me/prijava ili direktno na e-mail info@montenegromakers.me .Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga