turistička sezona 2022.

Sezona u Novom premašila očekivanja: Turisti radije birali privatni smještaj

Herceg Novi je i ove godine popularna turistička destinacija. U našem gradu ovog ljeta odmarao je veliki broj turista sa svih strana svijeta, saopštili su iz Turističke organizacije Herceg Novi za „Jadran Boku“.
Herceg Novi je i ove godine popularna turistička destinacija. U našem gradu ovog ljeta odmarao je veliki broj turista sa svih strana svijeta, saopštili su iz Turističke organizacije Herceg Novi za „Jadran Boku“.


Foto: Aleksandar Milićević

„Turistička organizacija Herceg Novi zadovoljna je proteklom ljetnjom turističkom sezonom koja je čak premašila očekivanja, a posebno treba istaći odličnu popunjenost hotela tokom sezone. Tome u prilog govore statistički podaci jer je tokom juna, jula i avgusta 2022. godine ostvareno za 39% više dolazaka i 32% više noćenja u kolektivnom smještaju u odnosu na 2021. godinu“, kažu iz TO HN za „Jadran Boku“.

Tokom ljetnih mjeseci turisti su najčešće  birali privatni mještaj.

„Prema podacima Monstata u hotelskom smještaju je tokom ljeta zabilježeno 73 922 dolaska i 425 406 noćenja, dok je u privatnom smještaju tokom juna, jula i avgusta, prema podacima TO HN, registrovano 151 421 dolazaka i 1 372 226 ostvarenih noćenja“, kažu iz novske turističke organizacije.

Najveći broj gostiju i ove godine je iz zemalja regiona, Novi je ovog ljeta bio privlačan i za turiste iz Poljske, Francuske, Njemačke…

„Najviše turista tokom juna, jula i avgusta u hotelima je bilo iz Srbije, BiH, Francuske i Njemačke. U privatnom smještaju su prednjačili gosti iz Srbije, BiH i Rusije, a potom slijede Njemačka, Poljska i Mađarska“, kažu iz turističke organizacije.

Iz novske turističke organizacije kažu da su zadovoljni i postsezonom.

„Imamo informaciju od hotelijera da su najave prisutne sve do 31. oktobra. Zabilježen je porast broja gostiju za 36,93% u odnosno na postsezonu 2021. godine, upoređijući period od 01. septembra do 09. oktobra ove i prethodne godine“, kažu iz TO HN za „Jadran Boku“.

Foto: Jadran Boka- Aleksandar Milićević

Najavljuju i brojne kultuno – zabavne manifestacije u čast Dana opštine Herceg Novi.

„U čast Dana opštine u Herceg Novom će od 14. do 30. oktobra biti organizovano dvadeset kulturnih i sportskih programa: književni, koncertni, izložbe, predstava, sportski i programi za djecu. Trećeg vikenda u novembru biće organizovana tradicionalna Jesenja fešta u organizaciji NVU Ruke“, poručuju iz TO HN.

Piše: Milica DoderovićKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services