Bolnica Meljine

Sindikat bolnice Meljine i Opština Herceg Novi tražiće da se poništi konkurs JZU Kotor

Postignut je dogovor da svi radnici od 1. februara potpišu ugovore o radu
Postignut je dogovor da svi radnici od 1. februara potpišu ugovore o radu


Foto: Dan.online

Sa protestnog okupljanja zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine poručeno je da niko od radnika neće konkuristi na oglas koji je juče raspisala JZU Kotor, a koji 59 od 150 radnika ostavlja bez posla. Nakon poziva Olivere Doklestić da se radnici upute ka zgradi Opštine i zatraže prijem kod gradonačelnika Katića, nekolicina se pridružila apelu, i okupili su se ispred Opštine.

Okupljeni su zahtijevali razgovor sa čelnicima Opštine, i upravo je završen sastanak predsjednice Sindikata bolnice u Meljinama Slavice Drobnjak sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi Mirkom Musturom. Dogovoreno je da i Sindikat i Opština koliko je danas upute zahtjev Ministarstvu zdravlja da se poništi konkurs koji je kotorska bolnica raspisala juče i postignut je dogovor da svi radnici od 1. februara potpišu ugovore o radu.

Čekaju da predsjednik Skupštine Opštine Ivan Otović ispuni obećanje da se sazove hitna sjednica SO sa temom položaj radnika i problemi koji prate bolnicu.

Prisutnima se obratila Slavica Drobnjak, predsjednica Sindikata, koja je imala nekoliko pitanja za nadležne, a posebno za ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, od kojeg je tražila vrlo jasan odgovor na pitanje – da li ovi oglasi za koje nije konsultovan menadžment niti radnici znače ujedno i gašenje Bolnice.

image

DROBNJAK

– KSENIJA MATOVIĆ

Jasno je poručila da niko od zaposlenih neće učestvovati u konkursu.

Drobnjak je kazala da će se nastaviti sa protestima, ukazala je na to i da im ugovori o radu ističu 30. januara i ne znaju šta dalje.

– Vremena nema, na potezu su nadležni, navela je ona.

Radnicima se obratila i Olivera Doklestić koja je kazala da postoji jednakost između lokalne i državne vlasti, kada je u pitanju pljačka, i kada je u pitanju postavljanje neodgovornih i neznavenih ljudi na funkcije koje urušavaju ovaj grad.

Ukazala je i na nezainteresovanost gradonačelnika Herceg Novog Stevana Katića po pitanju rješavanja statusa Bolnice.

image

DOKLESTIĆ

– KSENIJA MATOVIĆ

Savo Marić, kazao da Institut ne treba gledati odsvojeno od Bolnice, jer on ne može opstati ukoliko se Bolnica ugasi.Komentari

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

GLASAJTE OPET ZA DEMOKRATE ! PI …

Sramota kako Crnogorska vlast već decenijama tretira grad HNovi samo ih interesuje šta mogu opljačkati i odnijeti.

Snp vratio bolnicu u sistem javnog zdravlja😂😂😂 ovrni okreni, sve vas nadigrase.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services