Sjutra u Dvorani Park „San o Boki“
Novski mjuzikl „San o Boki“ biće prikazan sjutra od 20 sati u Dvorani Park.

„Mjuzikl u četiri slike, sa čak 24 aktera na sceni, sa orkestrom na bini, dinamičnom pričom, plesnim numerama i poznatim domaćim i stranim, ali i specijalno komponovanim numerama, plijeni pažnju radnjom smještenom u jesen 1934. godine. Na terasi i u svečanoj sali hotela „Boka“ miješaju se san i java, jedna lokalna svadbena svečanost i neizvjesnost oko iznenadnog dolaska kralja Aleksandra na putu za Marsej… Kroz 90-minutnu priču saznajemo o duhu nekadašnjeg Herceg Novog, duhu koji grade osim znamenitog novskog gradonačelnika Mirka Komnenovića i uglednih mještana i slavni književnici Ivo Andrić i Miloš Crnjanski, Zuko Džumhur i Vojo Stanić“, navodi se u kratkom sinopsisu mjuzikla.

Kako su prethodno kazali iz JUK Herceg Festa, mjuzikl je svojevrsna oda zlatnom tragu vremena, Hotelu “Boka”, mnogim kulturnim i umjetničkim stvaraocima i vizionarima Herceg Novog tokom XX vijeka, kao i novskim oriđinalima.

U “Snu o Boki” glume, pjevaju, sviraju, plešu: Miloš Pejović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Željko Vavić, Miroslav Bobo Milanović, Maja Lukšić, Sara Janjić, Milica Milanović, Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić, Peđa Ristić, Andrej Božanović, Zagorka Komljanović, Lara Kovačević.

Za snimanje songova zadužen je Stevan Tomašević. Scenografiju je osmislio i izabrao kostime Vojislav Vojo Kilibarda. Originalne kompozicije djelo su Peđe Ristića i Vladimira Rackovića.

 

 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services