Slučaj „Vektra Boka“: Potencijalni kupci odustali od placaFoto: Jadran Novi, arhiva

Tri potencijalna kupca odustala su nakon licitacije od placa u Igalu koji je stavljen na prodaju kako bi bivši radnici Vektra Boke naplatili dio potraživanja. Ovu informaciju za Jadran Novi saopštio je Vojo Miljanić, biviši direktor Sindikata radnika. 

„Cijena može da ide i ispod 50% od ukupne cijene koja iznosi nešto preko milion i 500 hiljada, ali uz napomenu da ne može da ide ispod potraživanja. Početna cijena na licitaciji koja je održana 30. decembra bila je oko 760 hiljada eura – potraživanja radnika bi taman negdje bila tolika ako bi odbili jedan dio nekih plata koje smo mi u međuvremeni dobili. Ono što je sigurno je da početna cijena licitacije neće biti manja od potraživanja“, pojasnio je Miljanić. 

Nova licitacija raspisana je za 17. januar ove godine. 

Ono što Miljanić posebno naglašava je interes radnika da se naplate u što skorijem periodu.

„Mi ćemo se naplatiti kad-tad, ali ako ova firma proglasi bankrot, vrijednost prodaje vremenom pada i ona neće biti ista za par godina. Mi ćemo dobiti ova potraživanja, ali vrijednost tih potraživanja za dvije ili tri godine neće biti kao sada, zbog toga je nama važno da se naplatimo što prije“. 

On je prethodno istakao da se radnicima duguju plate za novembar i decembar 2019. godine, cijela 2020. godina i da se duguju plate iz 2021. od januara i februara. Radnici su do sada imali više protesta, najavljivali su i radikalizaciju istih, a sve kako bi nadležni organi obratili pažnju na njih.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga