Sjutra o bolnici, poziv dobili i ministriBolnica Meljine

Vanredna sjednica SO HN zakazana je za sjutra sa samo jednom tačkom dnevnog reda a to je razmatranje statusa i daljeg funkcionisanja PZU Opšte bolnice „Meljine“ – u stečaju.

Predsjednik SO HN Ivan Otović kazao je ranije za Jadran Novi da bi država morala da nađe model po kom bi bolnica mogla da funkcioniše i da bude održiva. Ističe da to svakako neće biti lako riješiti, ali da se ne smije dopustiti da se bolnica zatvori.

„Zahtijevamo od Vlade da pronađe način da bolnica Meljine nastavi da funkcioniše. Moramo imati u vidu i geografski položaj Herceg Novog. U ljetnjim mjesecima je otežan saobraćaj do zaliva i prosto je nekad nemoguće doći do Kotora ili Tivta“, prokomentarisao je Otović.

Poziv za prisustvu na vanrednoj sjednici poslat je i čelnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kako Jadran Novi saznaje, do sada su prisustvo potvrdili direktorica bolnice u Meljinama, predstavnik Sindikata bolnice, direktori Doma zdravlja i Instituta. Nezvanično saznajemo da će ispred Ministarstva finansija biti delegirani predstavnici, a odgovor iz Ministarstva zdravlja ni nismo dobili. 

U međuvremenu ministarka zdravlja će organizovati sastanak u utorak, 1. februara, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak ove ustanove. Kako navode u saopštenju, pored predstavnika resora zdravstva, sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva pravde, menadžment bolnice Meljine, stečajna uprava, kao i predsjednik Opštine Herceg Novi.

„Dr Borovinić Bojović je kazala da je namjera Vlade da bolnicu vrati osnovnoj namjeni, da se ona nalazi u devastiranom stanju nakon višegodišnjeg nemara te da je ostavljena u nasleđe kao problem koji zahtijeva najhitniju reakciju nadležnih“, navodi se u saopštenju.

Stečajni upravnik Žarko Ostojić uputio je dopis Vladi Crne Gore, ministrima finansija i socijalnog staranja i zdravstva, Fondu za zdravstveno osiguranje i predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, da pomognu opstanak bolnice jer će u suprotnom, zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, bolnica prestati sa pružanjem usuluga od 31. januara. 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services