• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • SOHN podržala radnike Instituta: Vlada do 15. marta da ispuni zahtjeve, u suprotnom radikalizacija protesta

Skupština opštine Herceg Novi

SOHN podržala radnike Instituta: Vlada do 15. marta da ispuni zahtjeve, u suprotnom radikalizacija protesta

Odbornici Skupštine opštine Herceg Novi jednoglasno su dali podršku radnicima Instituta „Dr Simo Milošević“ u borbi za svoja prava i očuvanje ove renomirane medicinsko zdravstvene ustanove, u okviru XII redovne sjednice.
Odbornici Skupštine opštine Herceg Novi jednoglasno su dali podršku radnicima Instituta „Dr Simo Milošević“ u borbi za svoja prava i očuvanje ove renomirane medicinsko zdravstvene ustanove, u okviru XII redovne sjednice.ZAKLJUČCI:

  • Insistiramo od Ministarstva finansija, Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva da po hitnom postupku izmijene važeći ugovor između Fonda zdravstva Crne Gore i Instituta „Dr Simo Milošević“, na način što će se kroz aneks ugovora uvećati cijena usluga koje pruža Institut „Dr Simo Milošević“ pacijentima koji su upućeni na liječenje i rehabilitaciju od strane Fonda zdravstva Crne Gore, za najmanje 40 odsto.
  • Skupština opštine Herceg Novi insistira da Ministarstvo finansija, Ministarstvo zdravlja i Fonda zdravstva po hitnom postupku uplate Institutu „Dr Simo Milošević“ avans u iznosu od 1.6 miliona eura, na ime usluga koje će Institut „Dr Simo Milošević“ pružiti korisnicima/pacijentima u izmijenjenom ugovoru između Instituta i Fonda zdravstva, u smislu uvećanja cijene pružanja usluga za 40 odsto.
  • Skupština opštine Herceg Novi insisistra da Vlada Crne Gore, u najkraćem roku, usvoji/da saglasnost na Kolektivni ugovor kod poslodavca, koji će prethodno usaglasiti menadžment, Odbor direktora i reprezentativna sindikalna organizacija Instituta.
  • Insisistiramo od Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja da se aktivno uključe u rješavanje problema duga koji ima Institut „Dr Simo Milošević“ prema Jugobanci A.D. u stečaju.
  • U slučaju da se do 15. marta 2023. godine ne ispune zahtjevi rukovodstva i sindikalne organizacije Instituta „Dr Simo Milošević“, podržanih od strane Skupštine opštine Herceg Novi i lokalne samouprave, biće radikalizovani vaninstitucionalni načini borbe za očuvanje Instituta „Dr Simo Milošević“.

Odbornici su u više navrata pozvali građane i građanke Herceg Novog da u petak, 03. marta svojim prisustvom u što većem broju daju podršku protestnom skupu koji će biti održan u 15 časova, na GP „Debeli brijeg“.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services