U hotelu Lazure u Herceg Novom .

Sutra premijera filma “Palma Nostra”

Kratki dokumentarni film „Palma Nostra”, u produkciji NVO Novi val, premijerno će biti prikazan sutra u 20 časova u hotelu Lazure u Herceg Novom .
Kratki dokumentarni film „Palma Nostra”, u produkciji NVO Novi val, premijerno će biti prikazan sutra u 20 časova u hotelu Lazure u Herceg Novom .


Palma Nostra

Film predstavlja mali omaž palmama kojih više nema, ustupanje prostora autentičnim glasovima Novljana, njihovom sjećanju i sentimentu. U filmu učestvuju: Milica Berberović, Dragana Daca Dabović, Slavica Kosić, Miraš Martinović, Nikola Šorović, Zoran Zoro Martinetti, Tomislava Vukićević, Miloš Vučković, a tekstom naracije i Paula Petričević.

Dokumentarni film „Palma Nostra” jedna je od aktivnosti istoimenog projekta nevladine organizacije Novi Val, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2). Cilj je da edukuje, informiše i podstakne građane Herceg Novog da aktivno učestvuju u rješavanju problema životne sredine svoje zajednice.

U sklopu projekta formirana je informativno-edukativna platforma palmanostra.me i organizovana projekcija tri filma, koja tretiraju odnos pojedinca prema prirodi. Palma Nostra podazumjeva i pokretanje peticije za uspostavljanje posebne budžetske linije Opštine Herceg Novi za očuvanje, zaštitu, valorizaciju i promociju flore Herceg Novog, kao i potpisivanje memoranduma o saradnji sa Opštinom Herceg Novi.

„ReLOaD2“ program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, program se realizuje u partnerstvu 15 opština, među kojima su Herceg Novi, Budva, Kotor i Tivat, koje čine klaster „Coastal Mates”.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services