Skip to main content


10. Međunarodni sajam turizma – PLACE2GO

Turistička ponuda Herceg Novog na 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO u Zagrebu

U Herceg Novom je ove godine ostavreno 30 hiljada noćenja hrvatskih turista, a interesovanje raste, potvrđuje i ovogodišnji nastup Turističke organizacije Herceg Novi na jubilarnom, desetom, Međunarodnom sajamu turizma, PLACE2GO u Zagrebu, od 24. do 26. marta. Ponudu Herceg Novog su svojim nastupom obogatili i predstavnici Portonovog i Parka prirode Orjen.
U Herceg Novom je ove godine ostavreno 30 hiljada noćenja hrvatskih turista, a interesovanje raste, potvrđuje i ovogodišnji nastup Turističke organizacije Herceg Novi na jubilarnom, desetom, Međunarodnom sajamu turizma, PLACE2GO u Zagrebu, od 24. do 26. marta. Ponudu Herceg Novog su svojim nastupom obogatili i predstavnici Portonovog i Parka prirode Orjen.Place2go sajam je zamišljen kao mjesto raznolikosti kultura, na kojem posjetioci mogu upoznati ponudu dalekih destinacija, susjednih zemalja, ali i domaćih destinacija. Jedini je turistički sajam u Hrvatskoj i izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge, a nastupilo je preko 700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Herceg Novi se predstavlja u Zagrebu već drugu godinu. Hrvatska postaje sve značajnije tržište, pa je lani realizovano 30 hiljada noćenja iz te susjedne, zemlje EU.

Lani je naša Turistička organizacija bila organizator crnogorskog nastupa, a ove je to Turistička organizacija Podgorice, ističe menadžer za razvoj i diversifikaciju turističkog proizvoda u TO Herceg Novi, Dalibor Vuković.

„Pohvalio bih kolege iz TO Podgorica na vrlo dobroj organizaciji. Inicijativa za učešće na sajmu u Zagrebu pokrenuta je još 2019. godine. Tada je bila vrlo intenzivna kampanja u hrvastkkim medijima kako je njihovo primorje skupo za domaće goste, te da su maltene domaći gosti sve manje poželjni na Crnogorskom primorju. Tu nam se rodila ideja i shvatili smo da je prosto poželjno i pametno, a nalaže i poslovna logika, da budemio prisutni u zemljama regiona, a Hrvatska to jeste. To je bio pokušaj da prihvatimo hrvatske goste i ponudimo im dobre uslove za boravak. Desila se onda korona, pa je zato lani bio naš prvi nastup u Zagrebu. Drago nam je što smo opet tu. Hrvatska je tržište koje ima potencijal. Realizovano je već ove godine 30 hiljada noćenja hrvatskih turista, što je na nivou 2019. godine. Samim tim smatramo da uz kvalitenu promociju, te veću prisustnost, brojke možemo podići. Primjećujemo veliko interesovanje”, ističe Vuković.

On dodaje da Herceg Novi ima kvalitetan program promocije, da su ostvarili dobre poslovne kontakte . Planiraju i druge promotivne aktivnosti sa crnogorskom ambasadom u Zagrebu. Nadaju se da će na ovom sajmu biti redovni izlagači.

Inače, pored nosioca aktivnosti za Crnu Goru, TO Podgorica, predstavile su se i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne iz Tivta, Bara.

Hrvatska je destinacija koja postaje sve više značajna za Crnu Goru i obrnuto uvođenjem direktne avio-linije prema Zagrebu, koja prevozi putnike i posjetioce, ne samo iz Hrvatske, već je i tranzit za turiste iz zemalja i gradova širom Evrope, sa kojima nemamo direktnu avio povezanost.

Tokom sajma, štand naših predstavnika posjetio je veliki broj zainteresovanih građana, predstavnika medija i privrede, a u okviru crnogorskog štanda organizovana je i nagradna igra.

Posebno zanimljivo za sve posjetioce bio je nastup crnogorskog glumca, Momčila Otaševića.

– Avionska linija od Zagreba do Podgorice je idealna prilika da se na brz način stigne do Podgorice. Mojim prijateljima preporučujem da posjete Crnu Goru jer je sve blizu. Naravno, preporučujem im i ostale atrakcije, kao što su Nacionalni parkovi i kulturne znamenitosti. Moje Cetinje je nezaobilazna destinacija. Prirodne ljepote su već i svjetski poznate i obavezno ih treba vidjeti i uživo. Sve nam je na ,,po ure” – poručio je Otašević.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci