Dan žena

U čast svim damama održan program „Život žene je ljubav“

Povodom 8. marta – Dana žena, u Dvorani Park je danas održan muzičko poetski program „Život žene je ljubav“.
Povodom 8. marta – Dana žena, u Dvorani Park je danas održan muzičko poetski program „Život žene je ljubav“.U programu su učestovali vokalna solistkinja Jovana Mustur Ražnatović, uz klavirsku pratnju Dejana Krivokapića, pjesnikinja Teodora Kovač, kao i trio BIS.

Operska umjetnica iz Herceg Novog Jovana Mustur Ražnatović izvela je najljepše operske domaće i ljubavne melodije, ali i svoje dvije kompozicije.

„Program je nazvan „Život žene je ljubav“ i htjeli smo da započnemo jutro ljubavlju, što je i suština ovog praznika. Tu tematiku je pratio i izbor muzike jer ljubav je sve, smisao života, a na repertoaru su bile najljepše klasične arije. Želim svim damama da čestitam 8. mart i da im poželim da budu uvijek srećne, voljene, hrabre, jake tokom cijele godine“, kazala je Mustur Ražnatović.

Pjesnikinja Teodora Kovač recitovala je odabrane stihove Konstantina Simonova, Desanke Maksimović, Vaska Pope, Bosiljke Pušić, kao i svoju poeziju.

„Poezija koju sam govorila, a koja u središte stavlja ljubav i ženu, govori o bezvrenom značaju žene u našem svakodnevnom životu, a koje naš život čine ljepšim. Akcenat je na ženskoj ljepoti, prije svega unutarnjoj i da svakoga dana treba da posvetimo pažnju ženama koje su oko nas jer je njihova ljubav tu za nas kada god nam je potrebno. Treba da se podsjećamo koliko su značajne za cijeli svijet. Čini mi se da praznici nerijetko akcentuju samo taj jedan dan, svi ih se tada sjetimo, poklonimo im cvijet ili poklon, a u ostalim danima kao da su zapostavljene. Sve prave stvari za koje se borimo proističu iz ljubavi koja je osnovni pokretač svega lijepog i dobrog“, kazala je Kovač.

Za klavirsku pratnju bio je zadužen profesor Dejan Krivokapić, a program je vodila novinarka Željka Čepić. Za sve posjetioce upriličeno je druženje uz hercegnovski trio BIS.

Organizatori su Opština Herceg Novi i JUK Herceg fest, a u kreiranju programa su sarađivali Miroslav Bobo Milanović, urednik muzičkih programa u Herceg festu, Danilo Babović i Vitka Vujnović.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services