Herceg Novi

U nedjelju blokada graničnog prelaza Debeli brijeg

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti će sa građanima u 11 časova u nedjelju blokirati Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi poslali poruku da Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice u Meljinama, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.
Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti će sa građanima u 11 časova u nedjelju blokirati Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi poslali poruku da Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice u Meljinama, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.Organizacija protesta sa ciljem blokiranja graničnih prelaza u slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanja PZU „Opšta bolnica Meljine“ jedan je od zaključaka koji su jednoglasno podržani na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a tiču se opstanka i funkcionisanja ove zdravstvene ustanove. Svi odbornički klubovi u lokalnom parlamentu su se početkom ove sedmice saglasili da organizuju blokadu upozorenja, koja će pokazati spremnost da se ne dozvoli zatvaranje Bolnice“, navodi se u saopštenju.

Opština i Skupština opštine Herceg Novi pozvali su građane HN da dođu u što većem broju, kako bi se svi zajedno zauzeli za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva.

„Organizovan je besplatan prevoz, a autobusi će polaziti sa tri lokacije: Bijela (Panorama) u 10.15 časova, Zelenika (kod luke) u 10.30 časova i Herceg Novi (glavna autobuska stanica) 10.30 časova. Najavljeno je obraćanje predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Ivana Otovića, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i u ime radnika Bolnice, predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak“, zaključeno je u saopšenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga