U „Noći muzeja“ pred publikom „Dragulji Boke“ Dubravke Žafran
Žafran je iskazala zadovoljstvo susretom sa publikom i istakla poziv umjetnicima da izlažu „kako bi Herceg Novi pokrenuo nove izlagačke poduhvate i potvrdio to novo i inovativno u imenu“. Istakla je takođe da prostori poput ovog koji imamo u gradu oplemeljuju i nas i podstiču naše stvaralaštvo“.

Direktorica JU „Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ Gordana Krunić, naznačila je da akvareli oslikavaju Boku sa svim njenim čarima.

-Ljepota je univerzalna i pronalazi različite puteve do svakog posjetioca. Izložba se održava u muzeju, mjestu gdje se čuvaju od zaborava i svjedoče o našoj istoriji, kulturi, vrijedni kulturno istorijski eksponati. Krunić je uputila zahvalnost umjetnici koja je kroz svoje akvarele, neoštećujući je „otkinula najljepši dio Boke i prenijela ga u ovo čarobno veče“, kao i opštini Herceg Novi koja je finansijski pomogla održavanje ove izložbe.

Pored višegodišnjeg stvaralačkog opusa Dubravke Žafran, posjetioci su imali priliku da besplatno pogledaju: istorijsku, etnografsku, arheološku kao i zbirku ikona.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga