Završena sanacija

U SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ završena sanacija fiskulturne sale

Učenici SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ će od sledećeg ponedjeljka na raspolaganju imati obnovljenu fiskulturnu salu, čija je sanacija upravo završena.
Učenici SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ će od sledećeg ponedjeljka na raspolaganju imati obnovljenu fiskulturnu salu, čija je sanacija upravo završena.Sanacija je počela na jesen prošle godine sredstvima koje je Uprava za kapitalne projekte obezbjedila iz kapitalnog budžeta. Urađena je rekonstrukcija krova i sanacija fasade, zamijenjena bravarija, odrađeni molerski radovi, lakiran parket i nabavljeni profesionalni koš i rekviziti.

Projekat je realizovan saradnjom Opštine Herceg Novi, Agencije za izradnju i razvoj, uprave škole, Ministarstva prosvjete i Uprave za kapitalne projekte.

Direktorica škole Ljiljana Karanović, istakla je da je danas veliki dan za učenike i njihove roditelje, ali i za nastavni kadar, cijeli Herceg Novi i Ministarstvo prosvjete, jer je efikasno riješen dugogodišnji problem.

„Dužni smo da sa svake pozicije u društvu budemo društveno odgovorni i da radimo svoj posao kako treba, da uložimo sve svoje intelektualne i finansijske kapacite, kako bi djeci u našoj školi zaista bilo zadovoljstvo da borave i dobiju mogućnost najkvalitetnije nastave, a samim tim i najkvalitentijeg znanja“, poručila je Karanović i dodala da veliku zahvalnost duguje kolegama, lokalnoj samoupravi, Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, izvođačima radova, jer „zajedništvo i timski rad jesu nešto što samo može dovesti do prosperiteta“.

Prisutnima se obratio i Slobodan Savović ispred Ministarstva prosvjete, koji je naglasio da je to ministarstvo bilo podrška realizaciji projekta sanacije fiskulturne sale, zahvaljujući preduzimljivosti direktorice Karanović, te da će biti nastavljena i u narednom periodu u pogledu ovakvih i sličnih projekata.

Prema riječima predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, učenici škole, lokalna samouprava, ministarstvo prosvete i nekadašnja Uprava javnih radova (sada Uprava za kapitalne projekte) na čelu sa Borom Lučićem uložili su ogromne napore kako bi se kompletirao budžet za ovaj projekat, čiju je realizaciju ocijenio kao „najbolji primjer uspješne saradnje“ više institucija sa lokalnog i republičkog nivoa.

“Sala će sada ne samo pospješiti učenje i fizičko vaspitanje, već će biti od koristi i raznim sportskim klubovima koji imaju potrebu za adekvatnim fiskulturnim salama, kojih u našem gradu nema puno. Sa završetkom ovog projekta rješavamo više problema”, kazao je Lučić i dodao da se kraju privode radovi na sanaciji škole u Sutorini i izrada Glavnog projekta rekonstrukcije škole u naselju Srbina – objekta Zadužbina porodice Bošković-Đurović-Laketić.

U svečanoj ceremoniji otvaranja renovirane fiskulturne sale učestvovali su i učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić”. Izvedbu na klaviru imala je Aleksandar Dedić iz klase Danijele Seferović, dok je besjedu održao Radovan Milović koji je osvojio treće mjesto na državnom takmičenju u besjedništvu. Takođe, u programu su učestvovali i vokalni duo Marija Vidaković i Anastasija Tripković koje su osvojile drugo mjesto na državnom takmičenju u solo pjevanju, Vladan Ilić se predstavio recitalom, dok je Ivana Tomašević imala vokalnu izvedbu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services