• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Ugovorene izgradnja saobraćajnice na Žageru i sanacija puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku

najavljena izgradnja saobraćajnica

Ugovorene izgradnja saobraćajnice na Žageru i sanacija puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku

Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnice u naselju Žager u Bijeloj, kao i ugovor o sanaciji lokalnih puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku. Ukupna vrijednost dva potpisana ugovora iznosi više od 320 hiljada eura.
Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnice u naselju Žager u Bijeloj, kao i ugovor o sanaciji lokalnih puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku. Ukupna vrijednost dva potpisana ugovora iznosi više od 320 hiljada eura.Radovi u naselju Žager podrazumijevaće izgradnju nove saobraćajnice, koja će povezivati Jadransku magistralu sa priobalnim putem u Bijeloj, a od izuzetnog je značaja kako za lokalno stanovništvo, tako i za završetak izgradnje novog hotelskog kompleksa na ovoj lokaciji.

Vrijednost ove investicije iznosi 211.668 eura, sa obračunatim PDV-om, a radove će izvoditi preduzeće „Bokić“ koje je izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Rok za izvršenje ugovora je najviše 75 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Opština finansira dio projekta izgradnje saobraćajnice koji se odnosi na javnu površinu, što je obuhvaćeno ovim ugovorom, dok će investitor hotelskog kompleksa Žager finansirati dio radova koji se nalaze na zemljištu u privatnom vlasništvu.
Ugovorom o izvođenju radova na sanaciji lokalnih puteva obuhvaćene su tri trase ukupne dužine preko kilometar: u naselju Miočevići u Kumboru (od Jadranske magistrale do kuće Pejovića), u Donjim Sasovićima (krak prema Abramovićima) i u Drenoviku.
Radovi će podrazumijevati asfaltiranje pomenutih dionica, a ukupna vrijednost ovog ugovora iznosi 115.928 eura, sa obračunatim PDV-om. Za izvođača je izabrano preduzeće „Asfalt beton gradnja“, kao najpovoljniji ponuđač na tenderu, a rok za kompletan završetak radova je 45 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.


Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Дабогда ти катићу био пут пред кућом као пут поред мора у Ђеновићима. Знаш ти добро какав је доњи пут у Ђеновићима, па ипак га не планираш поправљати.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga